Nosalty Adventi Kalendárium – December 1. – Kattints, és nyiss ki egy új ablakot!

Hangolódjunk együtt az ünnepekre! Idén decemberben a Nosalty Adventi Kalendáriumban 24 napon keresztül csoki helyett egy-egy receptet, konyhai ötletet vagy gasztroprogramot találtok majd az oldalunkon. Nyitogassátok velünk az online naptár ablakait, izgalmas és hasznos dolgokat rejtettünk mögéjük!

December elsején süss egy nagy halom aranyló gesztenyét!

December elseje van, hivatalosan is elkezdődött a tél, ezzel együtt pedig a karácsonyi készülődés hangulatos időszaka is. Ezekben a napokban valószínűleg többször szükségünk lesz majd sült gesztenyére: nassolnivalóként, a korcsolyapálya mellett, főételekhez, netán a karácsonyi menühöz vagy a kedvenc desszertjeinkhez. Ezért álljunk neki, és a hónap első napját töltsük egy nagy halom gesztenye megsütésével, hogy később már ne kelljen.

Nosalty Adventi Kalendárium – Süss egy nagy halom aranyló gesztenyét

Gesztenyét a sütőbe!

Korán sötétedik, kint hideg téli szelek fújnak, mi pedig a kellemes, fényfüzérekkel átszőtt lakásunkban üldögélünk, azon tanakodva, hogy ugyan mihez kezdjünk. Süssünk gesztenyét!

Vegyünk egy nagyobb adaggal (így csak egyszer kell nekiállni, és egész télen el leszünk látva), áztassuk be, majd vágjunk rájuk kereszteket, és már mehet is a sütőbe a tepsi.

Amikor kihűlt, hámozzuk meg a szemeket, és használjuk őket kedvünk szerint.

Ünnepi gesztenyekrémleves

Az édes gesztenyeleves sokak számára nagy kedvenc lehet, de a sós változata éppen olyan finom és könnyű az elkészítése...akár karácsonykor is!

Gesztenyét az ételekbe!

A gesztenye mély, diós íze magában hordozza a karácsony minden kellemes pillanatát, ezt a hangulatot pedig megannyi ételbe belefőzhetjük.

Főzzünk belőle krémlevest, vagy tegyük rizottóba, de húsok töltelékében is szerepelhet. És aztán persze ott van a gesztenyés édességek végtelen sora, amik nélkül nem múlhat el december.

Egy hatalmas kupac házi gesztenyepüré-kukacot kanalazgatva tegyük fel a kedvenc karácsonyi zenéinket, gyújtsunk pár gyertyát: ennél több nem is kell egy hangulatos estéhez.

Gesztenyét a spájzba!

És mihez kezdjünk a hatalmas adag sült gesztenyével? Ha nem akarjuk vagy nem tudjuk egy ültő helyünkben megenni, tegyük el későbbre, hogy más decemberi napokat is bearanyozhassunk majd vele.

A megsütött, megpucolt szemeket tároljuk hűtőben pár napig vagy a fagyasztóban akár hónapokig is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Hangolódj velünk a karácsonyra:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...