Meglepetés a La Plaza étteremben!

A spanyol konyha szerelmeseként nagyon örültünk, hogy megkóstolhattuk a La Plaza étterem séfje, Ruben Aguliar Bel különleges nőnapi kreációját. Ma még ti is megkóstolhatjátok!

{ GALÉRIA = title:Ruben%20Aguilar%20Bel%2C%20a%20La%20Plaza%20s%C3%A9fje%20a%20n%C5%91napi%20men%C3%BCsor%20k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9se%20k%C3%B6zben, 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15 }

A spanyol konyha és a spanyol éttermek szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon - ha a szemfüles gourmand spanyolos falatokra vágyik, több helyen is megtalálhatja számítását. A budapesti La Plaza étteremben például, amely az első olyan spanyol étterem, ahol a magasgasztronómiával ismerkedhet a vendég. Séfje, a fiatal valenciai Ruben Aguilar Bel számos Michelin-csillagos étteremben gazdagította tudását, sőt egy egész évet főzött át Kínában is. Specialitása tősgyökeres valenciaiként természetesen a paella, amelyet a La Plazaban is megkóstolhatunk, de mindent szívesen készít, aminek köze van a spanyol konyhához. A csapat, akivel együtt dolgozik, szintén spanyolajkúakból áll, így az ételek autentikusságához nem is férhet kétség. Mindemellett Reuben igyekszik megtalálni az arany középutat a helyiek ízlését, az alapanyagokat, a modern konyha kívánalmait, és a spanyol hagyományokat egyaránt figyelembe véve. Tipikus alapanyagokat, mint a spanyol sonkák és kolbászok, hazájából rendel, de a zöldséget-gyümölcsöt helyi termelőktől ő maga szerzi be.

Különleges nőnapi menüjét, amelyet március 8-án bárki megkóstolhat, ennek a szellemében állította össze. Welcome drinknek rózsa cava-t kaptunk, ezt követte az étvágykeltő, a sonka "cappuccino", majd az előétel, meleg libamáj almakrémmel, citrusos ginnel és borókabogyóval, a csodálatos főétel, rombuszhal sáfránykrémmel és sós királyrákkal, majd a desszert, a Bailey's sajttorta. Mi ma nemcsak, hogy végigkóstolhattuk a menüsort, de az elkészítését is végignézhettük, közben érdekes tanácsokat kapva a séftől. Aki kedvet kapott, de ma már nem ér oda, az se csüggedjen. Az étterem hasonló fogásokkal szolgál a hét minden napján, sőt, ha az idő jobbra fordul, a teraszon igényes tapas-kreációkat kóstolhatunk majd!

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

A La Plaza étteremről bővebb információt itt találsz >>

A La Plaza étterem a facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...