Öles léptekkel közeledik a nyár. Nektek mi a kedvenc nyári fogásotok? Csak nem a tojásos nokedli ecetes fejes salátával? Nekünk is ez az egyik befutónk, ezért most tovább gondoltam a nokedliügyet, és még több lehetőséget hoztam nektek: egy cukkinis, egy sajtos és egy paprikás változatot, nézzétek!
Madzsaros galesz
Valószínűleg minden tájegységünknek megvan a maga nokedliideálja, sajnos nem ismerem mind. Egy olyan igazán magyarosat szerettem volna készíteni, ami minden húsimádó álma, amiben az összes legfinomabb ízünk benne van. Ugyanakkor mégsem akartam annyira zsírosat, nehezet enni, tehát például az alap zsírszalonna helyett bacont pirítottam le, az ebből kisült zsiradék nem olyan tetemes, és pont elég a pirításhoz. Sima lecsós változatban biztos sokan készítitek, gyakori választás nálunk is, ezért valami más paprikás irányt kerestem. Leginkább a somogyi csupaszalonnás, sokhagymás férkőzött a szívembe, de ebben „csak” fűszerpaprika van. Sima sárga paprikával és jó pirospaprikás kolbásszal turbóztam fel, ugye milyen szép lett a színe? Megérte.
Cuki-noki
Imádom a zöld tésztájú tiroli, spenótos nokedlit, ez a síparadicsomok sztárjának, a sajtos nokedlinek a zöld mutánsa. Ennek a receptjeiből viszont Dunát lehet rekeszteni, így a spenót lecserélődött cukkinire, és egy olaszos paradicsomszószt kapott maga alá, tiszta Itália! Rusztikust rusztikussal, a darabos paradicsomhoz a kézzel szaggatott, duci galuskák illenek, így ez a fogás a nokedli méretében különbözik a másik kettőtől. Teljesen más élmény, egyáltalán nem hasonlít a gnocchira. Magyar-olasz fúzió a javából.
Noky&cheese
Nincs mese, az amerikai mac&cheese őrülete beférkőzik mindenhová, amit lehet, azt sajtszószos mocsárba süppesztünk. Ha már gnocchival is kipróbáltuk, miért ne lehetne a makaróni helyett most nokedlivel merülni? Búvárfelszerelést fel, ez most nagggyon mély lesz! A kalóriákat nem ér számolni, a fürdőszobai mérleget most dugjuk jó mélyen el! Nincs értelme a dekákon szöszölni, amikor ezt a zseniális finomság kerül az asztalunkra. Nagykanállal essünk neki. Ezt most direkt besütöttük parmezános-petrezselymes morzsával, hogy legyen mit kopogtatni a tetején. Ebben a kis tálban tényleg eszméletlen kompakt lett.
Még több szuper gasztrotartalom: