Nizzai saláta
Hozzávalók 4 főre
- 1 közepes fej jégsaláta
- 4 db paradicsom
- 5 közepes db újhagyma
- 1 db kápia paprika
- 0.5 db kígyóuborka
- 4 db főtt tojás
- 80 g tonhalkonzerv
- 4 db szardella
- 10 db fekete olajbogyó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 ek fehérborecet
Elkészítés
- A darabokra tépkedett salátaleveleket összekeverjük a paradicsom-, paprika- és uborkakockákkal, felkarikázott újhagymával és a félbevágott olajbogyókkal.
- Az egészet megöntözzük az olaj-borecet keverékével, átforgatjuk.
- Az összekevert saláta tetejére halmozzuk az összedarabolt tonhalat, szardellafilét, végül a tojásnegyedeket.
- Salátánkat sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.