5 ízben kóstoltuk a Nissin instant sobatésztáit – Sose volt még ilyen könnyű és gyors japán ízeket varázsolni a konyhádba!

Már jó ideje meghódították a világot és a japán gasztronómia szerelmeseit a különböző gyorsan és könnyen elkészíthető instant tésztaételek, melyek talán még sosem töltöttek be olyan fontos szerepet a mindennapjainkban, mint most, hiszen a korábbiaknál sokkal jobban felgyorsult az életünk – mondhatni folyton rohanunk. Biztosan te is jártál már úgy, hogy a nap végén csak egy gyors, melengető és laktató fogásra vágytál. Megértjük! Éppen ezért most 5-féle ízben kóstoltuk a Nissin soba wok style instant tésztáit, hogy könnyebbé tegyük majd a választást.

Kétség sem fér hozzá, hogy a japán instant tészták manapság már ugyanolyan emblematikus ínyencségnek számítanak, mint például a tengeri herkentyűkkel kombinált sushi vagy a gazdag aromájú ramen. Nem véletlen, hiszen az instant tésztaételek pénztárcabarátak, szupergyorsan elkészíthetőek, illetve rengetegféle ízben kaphatók, vagyis 100%, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt. Ha pedig változatos ízesítésű és világszerte ismert instant tésztákról van szó, akkor nem hagyhatjuk említés nélkül az 1948-ban alapított japán Nissin cég termékeit, melyek közül 5-féle (Klasszikus, Japán Curry, Chili, Yakitori Csirke és Teriyaki) Wok Style stílusú sült sobatésztát teszteltünk. A következőkben el is mondjuk, mit tapasztaltunk a csomagolás, az elkészítési idő, az ízek, az illatok és a textúrák terén.

A Nissin Soba termékcsalád 5-féle tésztáját kóstoltuk / Fotó: Rosanics Petra / Nosalty

Az instant tészta, amit senki sem tud elrontani

A hatékony tesztelés érdekében a szerkesztőség tagjaival elfoglaltuk a Nosalty konyháját, hogy ott készítsük el a Nissin sobatésztáit. Hipp-hopp rájöttünk, hogy igazából csak egy-két lábosra, forró vízre és főzőkanálra lesz szükségünk, ugyanis pofonegyszerű a tészták összedobása. A letesztelt tészták mindegyikét a jó minőségű, színes zacskókon található leírás alapján készítettük el, majd egyenként megkóstoltuk őket.

Minden termék elkészítésekor felforraltunk 250 ml vizet egy edényben, majd hozzáadtuk a kisebb darabokra törött tésztát és az átlátszó zacskóban lévő zöldségestasakot. Addig főztük a tésztát, míg a víz már majdnem elpárolgott róla, vagyis nagyjából 2-3 percig. Ekkor hozzáadtuk a színes tasakban megbújó csodaszószt, és a víz teljes elpárolgásáig főztük/sütöttük a tésztát. Az elkészült fogást aztán kiporcióztuk és kezdődhetett is a falatozás, vagyis a tesztelés!

Kellemesen ruganyos a megfőzött tészták állaga / Fotó: Rosanics Petra / Nosalty

Egyedi ízek és ruganyos textúrájú tészta kényezteti az ízlelőbimbókat

A szerkesztőség evőpálcikáira elsőként a gőzölgő Klasszikus sobatészta tekeredett fel, ami egy igazi ízbombának bizonyult, illetve beváltotta azokat az elvárásokat, amiket egy hagyományos japán jakiszoba vagy sült „szobatészta” elé állítanánk. Az elkészült fogásból különféle fűszerek aromája áradt, aminek köszönhetően pillanatok alatt elfogyott a tányérunkból. A tészta textúrája kellemesen ruganyos volt, illetve a szószt is szépen felszívta. Mivel a kóstolás végén mindenki elégedetten bólogatott, ezért úgy éreztük, jöhet is a második kör.

Imádni fogod a Nissin tésztáját, ha jólesően csípős ízeket keresel / Fotó: Rosanics Petra / Nosalty

A sorban következett a Chilis sobatészta, amitől egy-két szerkesztőségi tag kissé tartott, ugyanis ők, ha tehetik, kerülik a pikánsabb fogásokat. Ám, mivel komolyan vették a tesztet, ők is nekiestek a tésztának. Pár másodperc elteltével megkönnyebbülést láttunk az arcukon, majd megszólalt az egyikőjük: „ez egyáltalán nem vészes, sőt, kellemesen csípős". De a többiek is konstatálták, hogy anélkül meg tudták enni a tésztát, hogy a csípősség kellemetlen mellékhatásaival szembesültek volna.

Ezenfelül pedig többen kiemelték, hogy a csilipaprika egyáltalán nem nyomja el a többi fűszer ízét.

Autentikus recept alapján született meg a Nissin Japán Curry / Fotó: Rosanics Petra / Nosalty

A hagyományos japán ízek kedvelőinek kötelező

A sorban következett a Japán Curry ízesítésű instant tészta, amire az összes tesztelő felkapta fejét, ugyanis készítése közben valódi illatkavalkád volt a konyhában. Kivétel nélkül mindannyian az edény fölé hajoltak, és mélyet szippantottak a tradicionális ázsiai fűszerekből. A tészta ízvilágában szépen megjelent a zöldségek kellemesen édeskés aromája, illetve a sült hagyma karakteressége. A tészta állaga természetesen ennél az ízesítésnél is rugalmas maradt.

Ezt a fogást egyébként vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják.

Utánozhatatlan ízvilágot nyújt a Yakitori Csirke / Fotó: Rosanics Petra / Nosalty

A Yakitori Csirke ízesítésű tészta biztosan nagy kedvence lesz azoknak, akik szeretik a grillezett zöldhagyma és csirke duóját.

Kóstolás közben többen is kiemelték, hogy bár nincs csirkehús a tészták közé rejtve, mégis úgy érzik, mintha valóban ott lenne a faszén felett, frissen grillezett csirkesaslik. Sőt, egyesek kedvencüknek kiáltották ki ezt a különleges ízesítésű sobatésztát.

Imádtuk az egyszerre édes és sós Nissin Teriyaki tésztát / Fotó: Rosanics Petra / Nosalty

Tesztelésünk egy igazi klasszikussal végződött, nevezetesen a teriyaki ízesítésű tésztával, amely különleges édes és sós ízével lepett meg minket.

Az ínyenc karamellizált szójaszószból egyesek még a zamatos shiitake gombát is érezni vélték. A tészta textúrája pedig épp olyan tökéletes volt, mint a korábban tesztelteknél. Mivel a tesztelés során seperc alatt elkészültek a tészták, így gondoltuk, hogy az utolsót egy kicsit felpörgetjük. Hogyan? Mutatjuk!

Felturbózva is megállja a helyét az instant tészta

Gyorsan és egyszerűen összedobható ázsiai tésztaétel! / Fotó: Gerzsenyi Flóra / Nosalty

Nekünk igazi szerelem volt első látásra a fenti képen látható felturbózott tészta, ami tökéletes nagy társaságnak vagy egyszemélyes vacsinak is, munkából hazaesve. Te is kedvedre variálhatod a Nissin tésztáit, de mi vékony szeletekre vágott marhahússal, lepirított gyömbérrel, fokhagymával, chilivel, vékonyra szeletelt újhagymával, répával, és paprikával képzeltük el.

Marhateriyaki sült tésztával és zöldségekkel teljes receptjét mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Szerkesztőségünk tagjai így értékelték a Nissin Soba Wok Style instant tésztákat:

„Mindegyik tésztán érződik a minőség!"

„Kifejeztetetten praktikus és gyors ebéd vagy vacsora készülhet belőlük..."

„A curry-s rendkívül izgalmas és különleges ízvilágú..."

„Kóstolás közben egy ázsiai utcai piacon éreztem magam, ahol izzanak és sercegnek a wok serpenyők..."

„...a chilis kellemes pikánssága épp annyira érezhető határozottan, hogy kielégítse a csípős ételek kedvelőit..."

„A teriyaki-s tészta tökéletesen hozza a fűszeres japán szósz ízvilágát: felér egy képzeletbeli gasztroutazással!"

„A yakitori-s tésztából még egy adag lecsúszott volna..."

„Remekül passzolna a klasszikus ízesítésű tésztához brokkoli, garnéla, edamame bab, káposzta és répa is..."

Az 5-féle tészta közül mindenki megtalálja a kedvencét / Fotó: Rosanics Petra / Nosalty

Autentikus japán ízek, a te ízlésedre hangolva

Jó szívvel ajánljuk a Nissin instant tésztáit mindazoknak, akik szeretnék egy gyorsan elkészíthető, jól variálható, ám mégis különleges ízvilágú fogással feldobni a mindennapjaikat. Az 5-féle tészta közül garantáltan mindenki megtalálja majd a neki legjobban tetszőt!

Szubjektív tesztünk alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a japán konyha valódi ízeit felvonultató tésztaételeknek igenis helyük van a rohanós hétköznapokban is!

Nézd meg a konyhánkban készült teriyakitésztás finomság receptjét itt!

Fotók: Rosanics Petra / Nosalty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...