Nincsen nyár uborka nélkül

Nemsokára fillérekért juthatunk hozzá az uborkához, kovászost forralhatunk majd belőle a tűző napon. De addig is pár ötlet a finomabbnál finomabb uborkasalátához!

Tejfölös uborkasaláta

Történt egyszer, hogy barátaimmal autóztunk Kapolcsról a Francia Intézet felé, ahol Balaton-felvidéki borokhoz környékbeli művészek által készített címkékből nyílt éppen ...

Nyáron egy rántott hús, pörkölt elképzelhetetlen az uborkasaláta nélkül, magas C-vitamin-tartalma és a benne rejlő vas, kálium és magnézium révén rendkívül egészséges. Ráadásul egy női háztartásban mindig megtalálható az uborka, ugyanis alapanyaga egy ősi női szépészeti praktikának: behűtve, karikákra vágva közismert szépítőszer, arcpakolásként alkalmazva eltünteti a fáradtság nyomait, megnyugtatja a szemkörnyéki, érzékeny bőrt.

A klasszikus, a megunhatatlan

Ha már uborka, akkor kezdjük a legnépszerűbb felhasználási módokkal. A klasszikus változat tejföllel készül, némi ecet, paprika, fokhagyma, esetleg cukor hozzáadásával. Ez a verzió elsősorban pörköltek kiegészítője lehet, de ha tejföl éppen nincsen kéznél, annak elhagyásával is remek salátát készíthetünk és feldobhatjuk vele a rántott húsokat.

Uborkasaláta 4.

Nagymamámtól tanultam, aki nem rajongott a tejfeles változatért, viszont szeretett volna enni uborkasalátát. A fejes salátát is teljesen másként csinálta, mint anyum, és ahogy az ...

Tzatziki, az ízes görög

A kalóriaszegény uborka enyhe, semleges íze megengedi, hogy kombináljuk karakteres fűszerekkel és alapanyagokkal. A tzatziki is ilyen. Görög joghurttal készül, így alacsony kalóriatartalma révén a diétás étrendbe is könnyen beilleszthető. A tzatziki kiváló párost alkot a kaporral, aki szereti, ne hagyja ki a jellegzetes fűszernövényt a salátájából. A sok-sok fokhagymáról és borsról se feledkezzünk el!

Tzatziki saláta túróval

Nagyon szeretjük az uborkát minden formában, ezért nem kérdés, hogy ez az egyik kedvenc salátánk. További képek itt: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/04/tzatziki.html

Tzatziki

Ha máshol nem is, de a gyrosban bizonyára mindenki találkozott már ezzel a görög vagy török előétellel. A hozzá való joghurt eredetileg juhtejből vagy kecsketejből készül, ennek ...

Új őrület, új ízek – avokádós, citromos…

Ha a hagyományos verziót már unjuk, válogassunk újszerű hozzávalókból: az avokádóval és citrommal ízesített változat beválhat az ínyenceknél, de borecettel és szójaszósszal is próbálkozhatunk, ezeket bármelyik keleti fűszeres boltban beszerezhetjük.

Az új trend az uborkás limonádé: a limonádéhoz a lereszelt uborka levét használjuk fel. Remek szomjoltó lesz belőle a hirtelen jött májusi melegben!

Még több uborkasaláta recept itt >>

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...