Nemsokára fillérekért juthatunk hozzá az uborkához, kovászost forralhatunk majd belőle a tűző napon. De addig is pár ötlet a finomabbnál finomabb uborkasalátához!
Tejfölös uborkasaláta
Történt egyszer, hogy barátaimmal autóztunk Kapolcsról a Francia Intézet felé, ahol Balaton-felvidéki borokhoz környékbeli művészek által készített címkékből nyílt éppen ...
Nyáron egy rántott hús, pörkölt elképzelhetetlen az uborkasaláta nélkül, magas C-vitamin-tartalma és a benne rejlő vas, kálium és magnézium révén rendkívül egészséges. Ráadásul egy női háztartásban mindig megtalálható az uborka, ugyanis alapanyaga egy ősi női szépészeti praktikának: behűtve, karikákra vágva közismert szépítőszer, arcpakolásként alkalmazva eltünteti a fáradtság nyomait, megnyugtatja a szemkörnyéki, érzékeny bőrt.
A klasszikus, a megunhatatlan
Ha már uborka, akkor kezdjük a legnépszerűbb felhasználási módokkal. A klasszikus változat tejföllel készül, némi ecet, paprika, fokhagyma, esetleg cukor hozzáadásával. Ez a verzió elsősorban pörköltek kiegészítője lehet, de ha tejföl éppen nincsen kéznél, annak elhagyásával is remek salátát készíthetünk és feldobhatjuk vele a rántott húsokat.
Uborkasaláta 4.
Nagymamámtól tanultam, aki nem rajongott a tejfeles változatért, viszont szeretett volna enni uborkasalátát. A fejes salátát is teljesen másként csinálta, mint anyum, és ahogy az ...
Tejfölös uborkasaláta Gelevától
Nálunk ilyen az ubisali, sok-sok tejföllel és a paprika elmaradhatatlan belőle. Nem tudok eleget készíteni, ami nem fogyna el.
Tejfölös uborkasaláta 3. -gyomorkímélő
Azért gyomorkímélő, mert nincs benne fokhagyma, és így nem bántja az ember gyomrát.
Tzatziki, az ízes görög
A kalóriaszegény uborka enyhe, semleges íze megengedi, hogy kombináljuk karakteres fűszerekkel és alapanyagokkal. A tzatziki is ilyen. Görög joghurttal készül, így alacsony kalóriatartalma révén a diétás étrendbe is könnyen beilleszthető. A tzatziki kiváló párost alkot a kaporral, aki szereti, ne hagyja ki a jellegzetes fűszernövényt a salátájából. A sok-sok fokhagymáról és borsról se feledkezzünk el!
Török joghurtos uborka mentával
Nálunk nagyon sok étel kísérője, fűszeres fogások mellé kiváló, de nagy melegben, hidegen önmagában is hűsítő.
Tzatziki saláta túróval
Nagyon szeretjük az uborkát minden formában, ezért nem kérdés, hogy ez az egyik kedvenc salátánk. További képek itt: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/04/tzatziki.html
Tzatziki
Ha máshol nem is, de a gyrosban bizonyára mindenki találkozott már ezzel a görög vagy török előétellel. A hozzá való joghurt eredetileg juhtejből vagy kecsketejből készül, ennek ...
Új őrület, új ízek – avokádós, citromos…
Ha a hagyományos verziót már unjuk, válogassunk újszerű hozzávalókból: az avokádóval és citrommal ízesített változat beválhat az ínyenceknél, de borecettel és szójaszósszal is próbálkozhatunk, ezeket bármelyik keleti fűszeres boltban beszerezhetjük.
Az új trend az uborkás limonádé: a limonádéhoz a lereszelt uborka levét használjuk fel. Remek szomjoltó lesz belőle a hirtelen jött májusi melegben!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!