Az egyik kedvenc könyvéből készült film, a Meryl Streep és Jack Nicholson főszereplésével készült Heartburn (Féltékenység) ihlette Nigella Lawson pár nappal ezelőtti Facebook-posztját, amiben a film carbonara-receptjét osztotta meg, naív örömmel. Az indulatok, a haragos smiley-k és az alázó kommentek elszabadultak a Facebookon és a Twitteren is, a sztárszakácsnő ugyanis TEJSZÍNT TETT A SZÓSZBA!
Sőt, nem állt meg a tejszínnél (ami a gasztrokörökben és az olasz tésztákban picit is jártas emberek közt köztudottan nagy megosztó, hiszen az eredeti receptbe mindenki tudja, hogy NEM KELL), de használt hozzá szerecsendiót és fehérbort is,
TE JÓ ÉG!!!
A legfőbb támadási felület persze a tejszín volt, ami helyett mindenki (főként az olasz "rajongók") a tojássárgáját hiányolta, teljes mértékben kikérve magának, hogy ez a recept olasz lenne. Az eredeti receptben ugyanis nincs más, mint:
- spagetti
- pancetta
- olívaolaj
- parmezán sajt
- tojássárgája
- só, bors
"Nigella, maga egy csodás nő, de a receptjei egyszerűen halált hoznak az olasz konyhára! SOSEM RAKUNK TEJSZÍNT A CARBONARABA, csakis TOJÁSSÁRGÁJÁT!"
"Nigella, sok nemzet konyháját fel lehetne dobni tejszínnel, de a világ legjobbjának, nevezetesen az olasznak nincs szüksége rá, hogy maga belerondítson!"
Ez csak pár a kommentek közül. Ti mit gondoltok? Jogos a felbőszült nép haragja, és ezt egyszerűen nem lehet carbonaranak hívni, vagy mindenki úgy alakíthatja az alapreceptet, ahogyan szeretné?
Nálunk is van pár változat, nézd:
Ezeket olvastad már?
Leteszteltük Jamie Oliver, Gordon Ramsay és Anthony Bourdain rántottáját -...
Összeszedtük nektek kedvenc szakácsaink rántottakészítési módozatait, azért mégis csak érdekes, ők hogy csinálják. Nem bántuk meg. És Te hogyan csinálod? Írd meg!
GrétiGordon Ramsay szerint erre a 3+1 dologra figyelj, ha étterembe...
Ha Gordon Ramsay mondaná meg, hogy mi az a 3 (+1) alappillér, ami szerint érdemes étterembe járnod, valószínűleg megfontolnád, nem? Nézzük.
Brecz JuditVan egy dolog, amit Gordon Ramsay soha nem enne meg
Gordon Ramsay örök témánk - bocs, ha nem szeretitek, de kikerülhetetlen figura és zseniális séf. Most épp pár személyes kérdésre adott választ.
Brecz JuditÍgy kell fokhagymát aprítani villámgyorsan Jamie szerint
Te eddig hogy csináltad? Eláruljuk, hogy Jamie technikáiban egyáltalán nem szerepel például a fokhagymanyomó...
Brecz Juditvia eater