Nigella Lawsont utálja most fél Olaszország carbonara-receptje miatt

Pár napja posztolt Facebookjára Nigella egy tésztareceptet, amit azóta könnyen lehet, hogy megbánt, ugyanis az olaszok (és még sokan mások) eléggé megorroltak rá.

Az egyik kedvenc könyvéből készült film, a Meryl Streep és Jack Nicholson főszereplésével készült Heartburn (Féltékenység) ihlette Nigella Lawson pár nappal ezelőtti Facebook-posztját, amiben a film carbonara-receptjét osztotta meg, naív örömmel. Az indulatok, a haragos smiley-k és az alázó kommentek elszabadultak a Facebookon és a Twitteren is, a sztárszakácsnő ugyanis TEJSZÍNT TETT A SZÓSZBA!

via GIPHY

Sőt, nem állt meg a tejszínnél (ami a gasztrokörökben és az olasz tésztákban picit is jártas emberek közt köztudottan nagy megosztó, hiszen az eredeti receptbe mindenki tudja, hogy NEM KELL), de használt hozzá szerecsendiót és fehérbort is,

TE JÓ ÉG!!!

A legfőbb támadási felület persze a tejszín volt, ami helyett mindenki (főként az olasz "rajongók") a tojássárgáját hiányolta, teljes mértékben kikérve magának, hogy ez a recept olasz lenne. Az eredeti receptben ugyanis nincs más, mint:

  • spagetti
  • pancetta
  • olívaolaj
  • parmezán sajt
  • tojássárgája
  • só, bors

"Nigella, maga egy csodás nő, de a receptjei egyszerűen halált hoznak az olasz konyhára! SOSEM RAKUNK TEJSZÍNT A CARBONARABA, csakis TOJÁSSÁRGÁJÁT!"

"Nigella, sok nemzet konyháját fel lehetne dobni tejszínnel, de a világ legjobbjának, nevezetesen az olasznak nincs szüksége rá, hogy maga belerondítson!"

Ez csak pár a kommentek közül. Ti mit gondoltok? Jogos a felbőszült nép haragja, és ezt egyszerűen nem lehet carbonaranak hívni, vagy mindenki úgy alakíthatja az alapreceptet, ahogyan szeretné?

Nálunk is van pár változat, nézd:

Ezeket olvastad már?

via eater

Címlapról ajánljuk