Nigella Lawson a világ egyik legismertebb gasztronómiai alakja, könyveiből és műsoraiból több millió ember tanult meg főzni, érdemeit és hozzáértését nem igazán lehet vitatni. Az írónőnek jelenleg a BBC Two csatornáján fut Eat, Cook, Repeat című főzőműsora, melyben Nigella kedvenc receptjei mellett saját elkészítési módszereit, inspirációit mutatja be.
Így eshetett meg, hogy egyik műsorában kiemelt szerepet kapott a vajas pirítós helyes megkenése. Valljuk be, ennek az ételnek az elkészítése viszonylag kevés embert hozna zavarba, Nigella-nak azonban határozott elképzelései vannak arról is, hogyan kell megkenni a tökéletes pirítóst.
,,Én a kétlépéses vajazást alkalmazom: első körben, rögtön, ahogy kiveszem a pirítóból a forró kenyeret, megkenem egy kevés vajjal. A vaj beleolvad, ezzel ad neki egy mesés, morzsás állagot. Most jön a második lépés, teszek a kenyérre még egy kis vajat, amely aranyló foltokat hagy a pirítós felszínén. Én mindig sótlan vajat használok, de szükségem van rá, hogy a vajazás után még egy kis tengeri sóval is megszórjam a vajas pirítós tetejét" - hangzott el a BBC Two műsorában a profi pirítós kenés metódusa.
Talán nem csoda, hogy a kicsit eltúlzott beleéléssel előadott pillanatot több ember is egyfajta gúnnyal kezelve emelte ki a műsorból.
"Kedvelem Nigella sódicsőítését az Eat, Cook, Repeat-ben, valamint erősen hiszek benne, hogy a pirítós sokkal több figyelmet érdemelne az olyan profiktól, mint Nigella Lawson!" - írta az egyik néző a Twitteren.
,,ÚRISTEN! Nigella KÉTSZER vajazta meg a pirítóst!"
,,Nigella legalább könnyen elkészíthető recepteket ajánl...Múlt héten halrudacska volt... Most meg duplán vajazott pirítós."
Úgy tűnik, a nézők sokkal inkább poénra vették a főzős műsoroktól szokatlan jelenetet, tény, ami tény, mi sem számítottunk rá, hogy a gasztronómia egyik királynője egyszer majd vajazni tanít több millió embert.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Ezeket olvastad már?
5 kedvenc főzelékünk, amit igen nehéz elrontani - videóval!
Lencse, krumpli, spenót, sárgarépa, zöldborsó - egyik sem lesz unalmas, egyik sem lesz túllisztezett és rettentő menzás emlékeket keltő, viszont mind az öt recept igen egyszerű! Ha pedig követitek a videós leírást, tényleg ahhoz kell csak tehetség, hogy elrontsátok! Éljen a házimenza!
NosaltyEzért vagy hisztérika, ha nagyon éhes vagy
Te is kicsit ingerültebb vagy, ha éhes vagy? Nyugi, ezzel semmi baj nincsen, és ezt már a tudomány is bebizonyította.
Liptai LillaItt a COVID-biztos tipp, hogyan edd mostantól a pizzádat
Egy fiatal videós megfejtette (vagy inkább újra felfedezte), hogyan lehet úgy megenni egy egész pizzát, hogy nem nyúlunk hozzá minden szelethez.
Nosalty3 szimpla tipp a vágódeszkád épségéért
Van, aki naponta főz, van, aki ritkábban, de a vágódeszkák szavatossági ideje véges.
Kessel