Nigella Lawson elárulta, hogyan kell kenni a vajas pirítóst – Igen, és most mindenki rajta röhög

Tény, hogy egy gasztronómiai szakember néha laikusok számára érthetetlen beleéléssel tud magyarázni az ízekről, főzési vagy sütési módszerekről.

Nigella Lawson a világ egyik legismertebb gasztronómiai alakja, könyveiből és műsoraiból több millió ember tanult meg főzni, érdemeit és hozzáértését nem igazán lehet vitatni. Az írónőnek jelenleg a BBC Two csatornáján fut Eat, Cook, Repeat című főzőműsora, melyben Nigella kedvenc receptjei mellett saját elkészítési módszereit, inspirációit mutatja be.

Így eshetett meg, hogy egyik műsorában kiemelt szerepet kapott a vajas pirítós helyes megkenése. Valljuk be, ennek az ételnek az elkészítése viszonylag kevés embert hozna zavarba, Nigella-nak azonban határozott elképzelései vannak arról is, hogyan kell megkenni a tökéletes pirítóst.

,,Én a kétlépéses vajazást alkalmazom: első körben, rögtön, ahogy kiveszem a pirítóból a forró kenyeret, megkenem egy kevés vajjal. A vaj beleolvad, ezzel ad neki egy mesés, morzsás állagot. Most jön a második lépés, teszek a kenyérre még egy kis vajat, amely aranyló foltokat hagy a pirítós felszínén. Én mindig sótlan vajat használok, de szükségem van rá, hogy a vajazás után még egy kis tengeri sóval is megszórjam a vajas pirítós tetejét" - hangzott el a BBC Two műsorában a profi pirítós kenés metódusa.

Talán nem csoda, hogy a kicsit eltúlzott beleéléssel előadott pillanatot több ember is egyfajta gúnnyal kezelve emelte ki a műsorból.

"Kedvelem Nigella sódicsőítését az Eat, Cook, Repeat-ben, valamint erősen hiszek benne, hogy a pirítós sokkal több figyelmet érdemelne az olyan profiktól, mint Nigella Lawson!" - írta az egyik néző a Twitteren.

,,ÚRISTEN! Nigella KÉTSZER vajazta meg a pirítóst!"

,,Nigella legalább könnyen elkészíthető recepteket ajánl...Múlt héten halrudacska volt... Most meg duplán vajazott pirítós."

Forrás: BBC Two

Úgy tűnik, a nézők sokkal inkább poénra vették a főzős műsoroktól szokatlan jelenetet, tény, ami tény, mi sem számítottunk rá, hogy a gasztronómia egyik királynője egyszer majd vajazni tanít több millió embert.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!