Nézzétek, milyen vagány jelmezekben farsangoztunk gyerekkorunkban!

A farsangi szezon kellős közepén úgy gondoltuk, mókás lenne összegyűjteni olyan régi farsangi fotókat, amelyek szerkesztőségünk tagjairól készültek. Így mulattunk mi!

A farsang hossza minden évben más, vízkereszttől egészen a nagyböjt kezdetéig, vagyis hamvazószerdáig tart, így a februári hónap javarészt a maszkok, jelmezek, a fánkok és a krepp-papírból készült színes boszorkánylépcsők időszaka.

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

A mi gyerekkorunk egyik legmeghatározóbb napja volt ez az iskolában, egymás között sugdolóztunk arról, ki minek öltözik, izgatottan váltottuk ki az osztályfőnöknél a tombolaszelvényeket és iszonyatosan boldogok voltunk, ha a péntek délutáni farsangi bulin megszólalt a zene, amire székfoglalózhattunk vagy újságpapíron táncolhattunk.

A farsangi buli legnehezebb pillanata talán mindannyiunk számára az volt, amikor két egész mondatban kellett elmondanunk a nagyközönségnek, minek öltöztünk a jeles eseményre. Imádtunk végre végtelen mennyiségű ivólevet inni és vaníliás karikát enni, és sokszor sokkal jobban elfáradtunk egy ilyen délutáni mulatságban, mint akármilyen péntek esti buliban.

Bár nem sikerült mindenkiről képet találni, szerkesztőségünk tagjai örömmel osztják meg veletek a legjobb farsangi bulik emlékeit. Így mulattunk mi, nézzétek!

Ez a középen táncoló hercegnő nem más, mint a mi gasztrovloggerünk, Nemes Nóra Dacota.

Szintén királylánynak öltözött Gréti, a gyönyörű koronát és a ruhán látható csillagokat anyukája varrta fel a szoknyarészre. Gréti nagy zenerajongó, így a buli legjobb része az volt, amikor végre lehetett táncolni, na és persze kifosztani a szülők által összerakott szuper büfét.

,,Az én anyukámszínházi jelmeztervező, így a farsangot várta a legjobban minden évben, ilyenkor ugyanis elszabadulhatott a fantáziája, és mindig nekem volt a legmenőbb gúnyám. Egyik évben például Anya és - szintén tervező - barátnője szőrös sálakat és szőnyegeket aggattak rám, na olyan ősembert még sosem láttál, mint amilyen én voltam farsangkor" - meséli videósunk, Stefi, akinek egy egész gyűjteménye van jelmezeinek fotóiról.

Az utánozhatatlan oroszlános jelmez és az óvodai szandál-zokni kombó igazi klasszikus.

Ha már az ősembereknél tartunk, a Mentes és finom sorozatunk szakácsa, Gerzsenyi Flóra egy igazi átváltozóművész, aki testvérével valószínűleg minden évben hazavitte az első helyezettnek járó díjat farsangkor.

Külön szeretnénk kiemelni az alább látható Asterix és Obelix jelmezt, ahol a fejfedőkön lévő szarvak ezüstre festett kiflicsücskökből készültek!

,,A mai napig nagyon szeretem a beöltözős ünnepeket és bulikat. Egyszer katicának öltöztem, és iszonyatosan örültem annak, hogy sikerült kiharcolnom anyukámtól valami sminkszerűséget. A gyerekkorom legnagyobb szenzációja volt a Pokemon, én nyilván Pikachu-nak öltöztem be, a szoknyám krepp papírból készült, a hátamon pedig egy levágott fejű, plüss Pikachu táska volt, amit a szülinapomra kaptam a nagyszüleimtől"-meséli szerkesztő munkatársunk, Csilla, aki nem mellesleg volt már vámpír, pillangó, hercegnő sőt, még postairón is!

A népszerű katicajelmezt social media managgerünk, Zsófi is felöltötte, igaz a mai napig kétségei vannak afelől, miért vette fel a maszkot ehhez a szetthez.

Farsangi jelmezversenyünk utolsó jelöltjenem más, mint Petra, aki ezzel a négy szuper szettel szerepelt a beöltözős bulikon. Bár állítása szerint Petra soha nem nyerte el a legjobb jelmez címét, öccsének két jelmezötletet is kitalált már, amelyek minden alkalommal első helyezést értek el.

Harisnyás Pippi és Maugli

{SZAVAZAS}

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...