Nézzétek! Ez lett a világ legjobb étterme

Egy dél-afrikai halászfaluban lévő kis étteremnek, a Wolfgatnak ítélték oda az év étterme díját a World Restaurant Awards hétfő este Párizsban rendezett díjátadó gáláján.

A legjobb éttermeknek járó díjakat osztották ki Párizsban, a World Restaurant Award versenyének gáláján. A világ ötven éttermét jutalmazó gasztronómiai díjat 18 kategóriában osztották ki a világ 26 országának éttermei között.

A legjobb, térképen nem jelzett étterem díját a dél-afrikai Wolfgat nevű étterem nyerte, melyre egy Paternoster nevű apró halászfaluban találtak rá - írja az MTI.

A Fokvárostól 150 kilométerre, Az Atlanti-óceán partján fekvő falu éttermének séfje Kobus Van der Merwe szerint az étterem különlegessége az egyszerűségben rejlik, a frissen halászott tengeri halakat, kagylókat, a hínár és a tengerparton növő fűszernövényeket "valódi tisztaságukban, nyersen, kezeletlenül" tálalják a vendégeknek.
A két éve nyílt étterem mindössze 20 vendéget tud egyszerre fogadni, egy hétfogásos menü ára pedig 53 euró (vagyis nagyjából16 844 forint).
Az év legjobb új éttermének a díját a japán Inua kapta,a párizsi két Michelin csillagos Le Clarence eredeti konyhájáért, a lyoni szintén két Michelin-csillagos Le Mére Brazier időtlen klasszikus konyhájáért kapott elismerést.

Ezeket olvastad már?

via:MTI, címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...