Nézd meg, ahogy Lakatos Márk egy bolondok házában készíti el élete salátáját!

Márk nemrégiben Helsinkiben járt, és egy merőben szokatlan helyszínen, egy bolondok házában készített nekünk vagány salátát, méghozzá kidobásra szánt alapanyagokból!

A legtöbb divathétnek van valami témája, koncepciója. Nemrégiben Helsinkiben jártál, mitől volt különleges az ottani divathét?

Idén a fenntartható divat jegyében az egész helsinki divathét témája az eco fashion volt. Az eseményt egy elhagyott silóban rendezték meg, aminek vas falait egy belsőépítész kilyuggatta, így csodás volt, amikor besütött a nap.

Márk friss tavaszi salátájának a receptjét itt találjátok.

Mi tetszett a legjobban a divathéten?

Nekem az egyik legizgalmasabb egy vacsoraest volt, amit egy régi bolondokházában tartottak. Azért érdekes a helyszín, mert ez az első olyan intézmények között volt, amit tudatosan azért helyeztek el a tengerparton, hogy a környezettel inspirálják, segítsék a betegek gyógyulását. Ma már nem üzemel, az épületben egy étterem kapott helyet, amiLoopnévre hallgat. Számomra ez az étterem abszolút inspiráció volt, olyasmit csinálnak, amitől kedvet kaptam, hogy én is megcsináljam Pesten: minden reggel végigmennek, és felvásárolják a hipermarketek kidobásra ítélt zöldségeit, gyümölcseit, a séf pedig ezekből álmodja meg a menüt.

Friss tavaszi saláta Lakatos Márktól

Gondolom, nem lövök mellé, ha azt mondom, tuti készítettél te is valami érdekeset!

Így van! Megkértem az étterem egyik séfjét, Tanyat, hogy segítsen nekem. Kitaláltunk egy nagyon különleges salátát, ami pont attól volt érdekes és finom, hogy minden zöldet és gyümit beleraktunk. Egy igazi vitaminbomba lett belőle, és mivel a skandináv konyhában a tálalásra nagy hangsúlyt fektetnek, így kedves segédemmel közösen igazán szépet hoztunk össze.

Sokan azért nem készítenek salátát, mert nem tartják elég izginek. Tudsz ajánlani valamit, amivel fel lehet dobni a nyúlkaját?

Ehhez a laza kis salihoz készítettünk egy sárgadinnyés vinaigrette-et, amihez kockákra vágott sárgadinnyét turmixoltunk össze mustárral és ecettel. Isteni és izgalmas salátaöntet lett belőle, csak ajánlani tudom!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...