A legtöbb divathétnek van valami témája, koncepciója. Nemrégiben Helsinkiben jártál, mitől volt különleges az ottani divathét?
Idén a fenntartható divat jegyében az egész helsinki divathét témája az eco fashion volt. Az eseményt egy elhagyott silóban rendezték meg, aminek vas falait egy belsőépítész kilyuggatta, így csodás volt, amikor besütött a nap.
Márk friss tavaszi salátájának a receptjét itt találjátok.
Mi tetszett a legjobban a divathéten?
Nekem az egyik legizgalmasabb egy vacsoraest volt, amit egy régi bolondokházában tartottak. Azért érdekes a helyszín, mert ez az első olyan intézmények között volt, amit tudatosan azért helyeztek el a tengerparton, hogy a környezettel inspirálják, segítsék a betegek gyógyulását. Ma már nem üzemel, az épületben egy étterem kapott helyet, amiLoopnévre hallgat. Számomra ez az étterem abszolút inspiráció volt, olyasmit csinálnak, amitől kedvet kaptam, hogy én is megcsináljam Pesten: minden reggel végigmennek, és felvásárolják a hipermarketek kidobásra ítélt zöldségeit, gyümölcseit, a séf pedig ezekből álmodja meg a menüt.
Gondolom, nem lövök mellé, ha azt mondom, tuti készítettél te is valami érdekeset!
Így van! Megkértem az étterem egyik séfjét, Tanyat, hogy segítsen nekem. Kitaláltunk egy nagyon különleges salátát, ami pont attól volt érdekes és finom, hogy minden zöldet és gyümit beleraktunk. Egy igazi vitaminbomba lett belőle, és mivel a skandináv konyhában a tálalásra nagy hangsúlyt fektetnek, így kedves segédemmel közösen igazán szépet hoztunk össze.
Sokan azért nem készítenek salátát, mert nem tartják elég izginek. Tudsz ajánlani valamit, amivel fel lehet dobni a nyúlkaját?
Ehhez a laza kis salihoz készítettünk egy sárgadinnyés vinaigrette-et, amihez kockákra vágott sárgadinnyét turmixoltunk össze mustárral és ecettel. Isteni és izgalmas salátaöntet lett belőle, csak ajánlani tudom!
Ezeket olvastad már?
ízHUSZÁR exkluzív: Lakatos Márk ismét Máltáról hozott nektek egy patent...
Lakatos Márk egyenesen Máltáról jelentkezik legújabb főzős videójával, amiben megmutatja, hogyan is néz ki egy jó kis snack a szigetországban.
Hajnal StefiA legfinomabb panírféle, a japán tempura - Lakatos Márk mindent...
A tavasz a zsenge zöldek időszaka. Ehetjük őket nyersen, de nincs annál fenségesebb, mint kisütni őket olajban! Lakatos Márkkal beszélgettünk a tempurálás rejtelmeiről.
Hajnal StefiEzt főzte Lakatos Márk Máltán - tonhalas szendvics és Fashion...
Lakatos Márk egyenesen a máltai Fashion Week-ről jelentkezik, ahol az utazás és a divat mellett a helyi gasztronómiát is körbejárta. Nézzétek meg, mit készített!
Hajnal StefiMegérkezett Lakatos Márk első receptvideója a Nosalty-ra egy igazán villantós...
Elsőként egy igazán villantós ételt mutatok nektek, aminek ugyan sok összetevője van, de egyiktől sem kell megijedni, mert összességében pofonegyszerű lesz. Kezdjük is!
admin