Élvezd a nyári napsütést egy frissítő kókuszos jegeskávéval

Az azúrkék tenger látványa, a kókusz frissítő íze és a szikrázó napsütés melege olyan nyári pillanatok, melyek legszebb nyaralásainkat idézik. Ezt az életérzést hozza el a Nespresso nyári kávé- és kiegészítőkollekciója is, amelynek – és persze a kávészakértők tippjeinek – hála, minden adott ahhoz, hogy otthon is tökéletes, hűsítő jegeskávé-receptekkel lephesd meg szeretteidet vagy saját magad.

A Nespresso és a Pantone szakértői együtt álmodták meg a Feledhetetlen Mediterrán Nyár nevű limitált kiadású kollekció vibráló színvilágát, amelyet a hetvenes évek Riviéra-hangulata ihletett. Az összeállításhoz tartozó új kapszulákat kifejezetten jegeskávékhoz alkották meg, amelyek kiváló alapot kínálnak változatos kávéreceptekhez is.

Élvezd a nyári napsütést egy frissítő kókuszos jegeskávéval

Az alábbi kókuszos recept nemcsak látványnak lenyűgöző, hanem kellemesen frissítő is, ötvözve a krémes tejhab szépségét és a kókusz trópusi ízvilágát.

Mielőtt nekiállsz, íme 3 tipp a Nespresso kávészakértőitől a tökéletes jegeskávé elkészítéséhez:

  1. Mindig használj nagyobb méretű, legalább egyenként 30 grammos jégkockákat, mert azok lassabban olvadnak el. Ehhez jó választás lehet a limitált kollekció Barista Jégkockatartója.
  2. A jégre készítsd el a kávét, a tej és a forró kávé találkozása ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel.
  3. Használj kifejezetten jeges receptekhez megalkotott kapszulát: ezeket kifejezetten úgy tervezték, hogy hidegen bontakoztassák ki ellenállhatatlan aromáikat!

Most pedig jöjjön az ellenállhatatlan kókuszos jegeskávé repceptje:

AZURE COCONUT ESCAPE

HOZZÁVALÓK

Ellenállhatatlan kókuszos jegeskávé

ELKÉSZÍTÉS

  1. Helyezzük egy 480 ml nagyságú átlátszó pohárba a jégkockákat, adjuk hozzá a mandulaszirupot, majd töltsünk rá 70 ml hideg tejet.
  2. A maradék 100 ml hideg tejhez adjuk hozzá a kék pillangóborsó-virágport, és tejhabosító segítségével készítsük belőle hideg tejhabot.
  3. Töltsük a kék habot a pohárba, a jég és a tej fölé.
  4. Készítsünk el rá 80 ml Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávét a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop kávégép „Kávékészítési mód receptekhez” programjával (dupla kattintás a kávégombon, amelynek színe türkizkékre vált).
  5. Díszítsük az italt egy ehető árvácskával vagy szárított búzavirágszirmokkal.

A limitált kiadású nyári Nespresso kávék és kiegészítők a készlet erejéig elérhetők a nespresso.com weboldalon és a Nespresso Boutique-okban.

Legújabb receptek

Legegyszerűbb medvehagyma-krémleves

Ha eljön tavasszal a medvehagyma szezonja, hetekig mindent az aromás fűszernövénnyel készíthetünk. Aki egy igazán gyors és komfortos receptet keres a zöldséggel, az alábbi krémlevesben ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!