Élvezd a nyári napsütést egy frissítő kókuszos jegeskávéval

Az azúrkék tenger látványa, a kókusz frissítő íze és a szikrázó napsütés melege olyan nyári pillanatok, melyek legszebb nyaralásainkat idézik. Ezt az életérzést hozza el a Nespresso nyári kávé- és kiegészítőkollekciója is, amelynek – és persze a kávészakértők tippjeinek – hála, minden adott ahhoz, hogy otthon is tökéletes, hűsítő jegeskávé-receptekkel lephesd meg szeretteidet vagy saját magad.

A Nespresso és a Pantone szakértői együtt álmodták meg a Feledhetetlen Mediterrán Nyár nevű limitált kiadású kollekció vibráló színvilágát, amelyet a hetvenes évek Riviéra-hangulata ihletett. Az összeállításhoz tartozó új kapszulákat kifejezetten jegeskávékhoz alkották meg, amelyek kiváló alapot kínálnak változatos kávéreceptekhez is.

Élvezd a nyári napsütést egy frissítő kókuszos jegeskávéval

Az alábbi kókuszos recept nemcsak látványnak lenyűgöző, hanem kellemesen frissítő is, ötvözve a krémes tejhab szépségét és a kókusz trópusi ízvilágát.

Mielőtt nekiállsz, íme 3 tipp a Nespresso kávészakértőitől a tökéletes jegeskávé elkészítéséhez:

  1. Mindig használj nagyobb méretű, legalább egyenként 30 grammos jégkockákat, mert azok lassabban olvadnak el. Ehhez jó választás lehet a limitált kollekció Barista Jégkockatartója.
  2. A jégre készítsd el a kávét, a tej és a forró kávé találkozása ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel.
  3. Használj kifejezetten jeges receptekhez megalkotott kapszulát: ezeket kifejezetten úgy tervezték, hogy hidegen bontakoztassák ki ellenállhatatlan aromáikat!

Most pedig jöjjön az ellenállhatatlan kókuszos jegeskávé repceptje:

AZURE COCONUT ESCAPE

HOZZÁVALÓK

Ellenállhatatlan kókuszos jegeskávé

ELKÉSZÍTÉS

  1. Helyezzük egy 480 ml nagyságú átlátszó pohárba a jégkockákat, adjuk hozzá a mandulaszirupot, majd töltsünk rá 70 ml hideg tejet.
  2. A maradék 100 ml hideg tejhez adjuk hozzá a kék pillangóborsó-virágport, és tejhabosító segítségével készítsük belőle hideg tejhabot.
  3. Töltsük a kék habot a pohárba, a jég és a tej fölé.
  4. Készítsünk el rá 80 ml Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávét a Vertuo Next vagy a Vertuo Pop kávégép „Kávékészítési mód receptekhez” programjával (dupla kattintás a kávégombon, amelynek színe türkizkékre vált).
  5. Díszítsük az italt egy ehető árvácskával vagy szárított búzavirágszirmokkal.

A limitált kiadású nyári Nespresso kávék és kiegészítők a készlet erejéig elérhetők a nespresso.com weboldalon és a Nespresso Boutique-okban.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...