Kívánatos kávékülönlegességek, melyek sütemények mellé kortyolva is elvarázsolnak az ünnepi időszakban

Az ünnepek közeledtével a kávézás élménye is magasabb szintre lép! Az adventi időszakban fenséges ízekre vágyunk, amit a Nespresso kávészakértői is tudnak, épp ezért új, limitált kiadású kollekciójukhoz Jean Imbert, Michelin-csillagos séf kreativitását is igénybe vették.

A Nespresso idei ünnepi limitált kiadású kollekciójával most varázslatos képzeletbeli utazásra invitál, amihez a legendás Belmond luxusutazásai és vonatútjai adták az inspirációt. A limitált kiadású kollekció különleges kávéinak megalkotásához Jean Imbert Michelin-csillagos séfet kérte fel a márka: a klasszikus espresso és double espresso, valamint az ízesített kávékapszulák összetett ízvilága lehetőséget teremt, hogy a kávérajongók is belekóstolhassanak a francia sztárséf gasztronómiai szakértelmébe. Az ünnepi kávékhoz pedig különleges recepteket is megálmodtak a Nespresso kávészakértői, amelyek valódi ízutazássá varázsolják az ünnepi időszakot. 

A Nespresso Peanut and Roasted Sesame Flavour kávé kiváló alapot nyújt egy vaníliafagylaltos, mogyoróvajas kávérecept elkészítéséhez, míg a francia cukrászdák ihletéséből született Nespresso Almond Croissant Flavour kávét Gourmet Almond Croissant Latte receptként lágy tejjel és a narancsvirág különleges aromájával fűszerezve ajánljuk megkóstolni. Az elegáns és kifinomult ízkombinációkat kedvelők számára született meg az a különleges koktél, amelynek a vaníliaszirup, az ananászlé és a frissen facsart lime mellett az Unforgettable Double Espresso kölcsönöz intenzív aromát.

Próbáld ki a Nespresso egyszerűen elkészíthető, mégis különleges kávéreceptjeit, hogy az ünnepi készülődés után a közösen eltöltött karácsonyi pillanatok is igazán emlékezetesek legyenek!

VERTUO KÁVÉRECEPTEK

UNFORGETTABLE DOUBLE ESPRESSO MOCKTAIL

Ünnepelj egy tökéletes egyensúlyt megtestesítő, frissítő, trópusi mocktail kávérecepttel! A vaníliaszirup, az ananászlé, a frissen facsart lime és a gyömbér kiemeli az Unforgettable Double Espresso intenzív ízét.

Hozzávalók

  • 1 Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
  • 10 ml vaníliaszirup
  • 1 gerezd kezeletlen héjú lime leve (5 ml) 
  • 100 ml ananászlé
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 1 friss szelet ananász (2 levéllel)
  • 4 g barna cukor

Elkészítés

  1. Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
  2. Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön. 
  3. A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
  4. A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.

GOURMET ALMOND CROISSANT LATTE

Add át magad a Gourmet Almond Croissant Latte nyújtotta varázslatos ünnepi kávéélménynek, amely ötvözi a tej krémességét, a karamellizált mandula gazdag aromáit és a narancsvirág frissességét.

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Vertuo Almond Croissant Flavour kávékapszula (230 ml)
  • 100 ml 1,5 %-os tej
  • 2-3 fújás narancsvirágvíz
  • 4 g barna cukor
  • 1 szem mandula

Elkészítése:

  1. Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb porcelánbögrébe. 
  1. Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
  2. Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
  3. Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.

ORIGINAL KÁVÉRECEPTEK

FESTIVE VANILLA ICE CREAM DELIGHT

Édesítsd meg az ünnepeket ezzel a kávés-fagylaltos különlegességgel! A krémes mogyoróvaj, az ínycsiklandó vaníliafagylalt és a kávé ellenállhatatlan kombinációja varázslatos ízutazásra hív. 

Hozzávalók:

  • 1 Nespresso Original Peanut and Roasted Sesame Flavour kávékapszula (40 ml)
  • 5 g krémes mogyoróvaj
  • 60 g vaníliafagylalt
  • 2 g pirított szezámmag

Elkészítés:

  1. Kenjünk mogyoróvajat egy közepes méretű csészébe.
  2. Kanalazzuk bele a vaníliafagylaltot úgy, hogy középen készítünk egy kis mélyedést a kávénak. Szórjuk meg a fagylaltot pirított szezámmaggal.
  3. Készítsünk 40 ml Nespresso Original Peanut and Roasted Sesame Flavour kávét közvetlenül a csészébe, a fagylalt közepébe. 

GOURMET ALMOND CROISSANT LATTE

Add át magát a Gourmet Almond Croissant Latte nyújtotta varázslatos kávéélménynek, amely ötvözi a tej krémességét, a karamellizált mandula gazdag aromáit és a narancsvirág frissességét!

Hozzávalók: 

  • 1 Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávékapszula (110 ml)
  • 100 ml 1,5 %-os tej
  • 2-3 fújás narancsvirágvíz
  • 4 g barna cukor
  • 1 szem mandula

Elkészítés:

  1. Készítsünk 110 ml Nespresso Original Almond Croissant Flavour kávét egy nagyobb kávéscsészébe. 
  2. Készítsünk a tejből meleg tejhabot, majd öntsük a kávé tetejére, és permetezzünk rá narancsvirágvizet.
  3. Szórjunk barna cukrot a latte tetejére, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk.
  4. Végezetül permetezzünk még egy kis narancsvirágvizet a habra, és díszítsük egy egész mandulaszemmel a kávé tetejét.

UNFORGETTABLE ESPRESSO MOCKTAIL

Az Unforgettable Espresso intenzív aromái tökéletesen passzolnak a vanília, a lime, a gyömbér és az ananászlé frissítő ízéhez, egy tökéletes, ünnepi kombinációt alkotva, amellyel garantáltan megkoronázhatjuk az ünnepi pillanatokat.

Hozzávalók: 

  • 2 Nespresso Original Unforgettable Espresso kávékapszula (80 ml)
  • 5 nagy méretű jégkocka (egyenként 30 grammos)
  • 10 ml vaníliaszirup
  • 5 ml kezeletlen héjú lime leve
  • 100 ml ananászlé
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 1 friss szelet ananász 2 levéllel
  • 4 g barna cukor

Elkészítés:

  1. Öntsük egy shakerbe a vaníliaszirupot, egy gerezd lime levét, az ananászlevet és a gyömbérport, majd finoman rázzuk össze.
  2. Szűrjük le, és öntsük a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Öblítsük el a shakert, majd tegyünk bele három jégkockát, zárjuk le, és rázzuk 10 másodpercig, hogy lehűljön. 
  3. A hideg shakerbe készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Unforgettable Double Espresso kávét két darab kávékapszulából, és adjunk hozzá két jégkockát. Zárjuk le a shakert, és alaposan rázzuk össze 15 másodperc alatt, majd egy kanál segítségével óvatosan öntsük az ananászlére.
  4. A díszítéshez szórjunk meg egy ananászszeletet barna cukorral, majd egy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáljuk, végül két ananászlevél kíséretében tűzzük a pohár peremére.

A Nespresso Feledhetetlen Ünnepek limited edition kávé- és kiegészítőkollekciója a készlet erejéig elérhető a www.nespresso.com oldalon és a Nespresso Boutique-okban. 

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...