A fenntartható kávétermesztés nagymértékben hozzájárulhat a legfenyegetőbb környezeti és társadalmi problémák megoldásához. Segítségével ellensúlyozhatjuk az éghajlatváltozás negatív hatásait, megállíthatjuk és visszafordíthatjuk a biodiverzitás romlását, támogathatjuk a kávétermelő közösségek megélhetését, valamint a fenntarthatóbb élelmiszertermelést. Épp ezért nem mindegy, milyen forrásból származó kávét választunk, és mi mindent tesz meg az adott vállalat a bolygó jövőjéért.
A Nespresso nemrég adta közzé a The Positive Cup című közös értékteremtés összefoglalóját, amely részletesen bemutatja a vállalat globális fenntarthatósági eredményeit és törekvéseit.
Az alábbi galériában bemutatott 5+1 szempont rávilágít arra, miként válhat az etikus és fenntartható módon előállított kávé világszerte a jó dolgok mozgatórugójává.





A Nespresso további fenntarthatósági törekvéseiről, eddig elért globális eredményeiről és a kitűzött céljairól a nemrég közzétett The Positive Cup jelentésben találhatók további információk, mely ezen a linken elérhető.
[1] A Nespresso támogatja a Nestlé altal elfogadott, 2050-re vonatkozó SBTi nettó zéró célkitűzést, és keresi a módját, hogy ezt a tudományos alapú célkitűzésekkel összhangban leghamarabb 2035-re megvalósítsák.
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!