4 nemzetközi alapanyag, amit magyar ételekben is használhatsz

Ugyan a magyar konyhának megvannak a maga bejáratott hozzávalói és ízesítői, néha ez a kör kiegészülhet „idegenekkel” is, nevesen néhány nemzetközi alapanyaggal, amelyek ízben vagy állagban képesek valami utánozhatatlant nyújtani, még a mi kis hazai ételeinknek is.

Egyre tágul a világ – persze nem ténylegesen, fizikailag, hanem elérhetőségben – ezt a folyamatos nyitást pedig az utóbbi időben talán a kamránk is megérezte. Lehet, hogy lapulnak benne nemzetközi alapanyagok, amelyeket nem is egy messzi-messzi útról (vagy Kőbányáról, a kínai piacról) hoztunk magunkkal, hanem a közeli szupermarketből. Továbbá lehet az is, hogy ezek a nemzetközi alapanyagok nem fogynak olyan gyorsan, mert nem főzünk minden nap ázsiait, indiait, mexikóit, közel-keletit… Mihez kezdjünk hát velük? Tán mégsem tehetjük őket magyar ételekbe? Vagy mégis?

Nézd meg galériánkban a nemzetközi alapanyagokat, amelyeknek a magyar konyha is örül:

Íme, néhány recept a kezdéshez:

Turbózott rántott hús

Persze tudom, van, aki vékony hússal, sok panírral, van, aki sütőben sütve, van, aki szottyosan és van, aki ropogósan szereti. Nekem viszont ez a tökéletes rántott hús, és remélem, ...

Újragondolt finomfőzelék

A finomfőzelék valóban tud finom lenni - az egykor francia köretként ismert répa-borsó-karalábé kombó az előző rendszer menzáin vált lisztes-rántásos főzelékké. Ez az újhullámos ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az izgalmas/érdekes/őrült ötleteket is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...