Elképesztő, mennyiért árulják külföldön a szentesi paprikát

A Magyarországon termesztett paprika sokkal olcsóbb a határon túl.

A német szupermarketlánc, a Kaufland holland-német határhoz közeli üzletében fotózta le egy kint élő magyar a szentesi paprikát, amit 1 euróért vesztegetnek. A mai napon 404 forinton áll az euró középárfolyama, ami azt jelenti, hogy fél kilogramm szentesi tv paprikát 200 forintnyi eruróért lehet megvásárolni a nyugat-európai országban – írja az nlc.hu

Elképesztő, mennyiért árulják külföldön a szentesi paprikát

Magyarországon a szentesi paprikát jelenleg 699 forint körüli áron lehet kapni a hipermarketekben. Az 5 darab tv paprikát egész pontosan a németországi ár 3 és félszereséért szerezhetjük be itthon, országhatárokon belül.

Nálunk 1400 forintos kilós áron lehet beszerezni ezt a fajta paprikát, a nem meghatározott származású, lédig édes paprika kilóját már 700-900 forintért is árusítják, másodosztályú, úgynevezett lecsópaprikát pedig már 600 forintért is vehetünk.

Már jó néhány termékről kiderült korábban, hogy Ausztriában és Németországban olcsóbban kaphatóak, annak ellenére, hogy sokszor ezek import termékek, és több ezer kilométert utazhatnak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...