Nem tudjuk túltenni magunkat ezen a szoci menzai csendéleten

Ha már kezdted elfelejteni, milyen volt alumíniumtálcáról, pléh eszcájggal, műanyag tányérokból fogyasztani a menzás kosztot, ez a találat megcsinálja a napod!

Egy szemfüles olvasónk hívta fel figyelmünket a Facebookon alakult, Szocializmus hagyatéka elnevezésű profilra - pontosabban annak azon posztjára, amit most itt jól meg is nézhettek:

  • Az egyértelműen nosztalgikus fotó tehát feltehetően a szocializmus vagy a rendszerváltás környékén készülhetett egy iskolai menzán (esetleg egy kultikus kifőzde talponállójában), a csendélet pedig egy hétköznapi ebédet ábrázol, annak minden korhű elemével és bájával.
  • Bár számos nosztalgikus cikkel tisztelegtünk már a magyar retró ételek és konyhai eszközök előtt, azonban most kissé bajban vagyunk az alumíniumtálcára és műanyag tányérokba pakolt ételek beazonosításával.
  • Segítenétek?

Nézd meg ezeket is, és ülj fel a nosztalgia-hullámvasútra!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...