Ennétek úgy homárt, hogy előtte kell élve megfőznötök, (főzetnetek), vagy azok közé tartoztok, akik nem bírnának a lelkiismeretükkel? Úgy tűnik, sokaknak okozott gondot állatvédelmi szempontból a kérdés, van, ahol be is tiltották az élő homárok megfőzését. Most viszont előkerült egy köztes megoldás, nem is akármilyen formában.
Az amerikai Southwest Harbor-i Charlotte's Legendary Lobster Pound nevezetű homárétterem séfje, Charlotte Gill kitalálta, hogy ha már úgyis halál vár szegény állatokra, legyen humánusabb az eljárás...
...marihuánával kábítják el őket a végzetes főzőcske előtt!
Az állatok vizébe marihuánagőzt pumpálnak, így azok elkábulnak, és egy kellemesebb-tompább hangulatban várják halálukat.
Az étterem vezetősége - saját állítása szerint - tökélyre fejlesztette a technikát, többek közt azt is, hogy ne jusson kannabisz az állat húsába, így az emberek tányérjára se.
Ezt láttad?
Levágta saját ollóját a rák, amikor élve tették szegényt a levesbe, nézd!
Egyébként a világ más országaiban is szívükön viselik az élve főzött állatok sorsát, van, ahol tilos, van ahol elektrosokkal végeznek velük, de van, ahol az agyukba szúrnak egy kést főzés előtt. Nem lehet túl kellemes.
Gillnek sem tetszett egyik megoldás sem, mert túl kegyetlennek találta őket, és mivel rendelkezik engedéllyel, hogy orvosi marihuánát termesszen, semmi sem állt az útjába.
"Ha már kioltunk egy életet, legyünk humánusak. A boldogabb homár amúgy is finomabb. Amúgy hihetetlen, mennyivel jobb ízű így a homár húsa, és minden, amit megeszünk: energia!" - mondja Gill.
Ti mit gondoltok erről?
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
18 dolog, amit minden séf szívből utál hallani
18 dolog egy csokorban - ezek azok, amiket jobb, ha nem lát, hall vagy tapasztal a séf egy étterem konyhájában.
Brecz JuditMegsajnálták őket: van egy ország, ahol mostantól tilos a homárokat...
Te bele tudnád tenni az élő homárokat a forró vízbe, hogy aztán rádborítsák a fedőt, mint a Julie & Juliában? Van egy ország, ahol besokalltak az állatvédők:
Brecz Judit10 dolog, amit meg kell kóstolnod!
Alapanyagok és ételek, amelyeket életünk során legalább egyszer érdemes megízlelnünk.
Szikszai Anna19 ember, aki sokkal jobb, ha nem megy többet étel...
Ha voltál már éhes, csóró és diák egyszerre (pl. koliban), tuti együttérzel picit...jobb esetben viszont mára inkább gyötrelemmel töltenek el a következő ételfotók. Lássuk.
Brecz Juditvia insider