Nem találod ki, mivel bódítják a homárokat élve főzés előtt

Bódult állapotban a fájdalom is tompul - erre az axiómára építette ötletét az amerikai séf a homárok élve főzésével kapcsolatban.

Ennétek úgy homárt, hogy előtte kell élve megfőznötök, (főzetnetek), vagy azok közé tartoztok, akik nem bírnának a lelkiismeretükkel? Úgy tűnik, sokaknak okozott gondot állatvédelmi szempontból a kérdés, van, ahol be is tiltották az élő homárok megfőzését. Most viszont előkerült egy köztes megoldás, nem is akármilyen formában.

via GIPHY

Az amerikai Southwest Harbor-i Charlotte's Legendary Lobster Pound nevezetű homárétterem séfje, Charlotte Gill kitalálta, hogy ha már úgyis halál vár szegény állatokra, legyen humánusabb az eljárás...

...marihuánával kábítják el őket a végzetes főzőcske előtt!

Az állatok vizébe marihuánagőzt pumpálnak, így azok elkábulnak, és egy kellemesebb-tompább hangulatban várják halálukat.

Az étterem vezetősége - saját állítása szerint - tökélyre fejlesztette a technikát, többek közt azt is, hogy ne jusson kannabisz az állat húsába, így az emberek tányérjára se.

Ezt láttad?

Levágta saját ollóját a rák, amikor élve tették szegényt a levesbe, nézd!

Egyébként a világ más országaiban is szívükön viselik az élve főzött állatok sorsát, van, ahol tilos, van ahol elektrosokkal végeznek velük, de van, ahol az agyukba szúrnak egy kést főzés előtt. Nem lehet túl kellemes.

via GIPHY

Gillnek sem tetszett egyik megoldás sem, mert túl kegyetlennek találta őket, és mivel rendelkezik engedéllyel, hogy orvosi marihuánát termesszen, semmi sem állt az útjába.

"Ha már kioltunk egy életet, legyünk humánusak. A boldogabb homár amúgy is finomabb. Amúgy hihetetlen, mennyivel jobb ízű így a homár húsa, és minden, amit megeszünk: energia!" - mondja Gill.

Ti mit gondoltok erről?

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via insider

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...