Nem találod ki, miből van a japánok kedvenc jégkréme

Japán gasztronómiája híresen különleges, a furcsa ízvilágok találkozásának legújabb csodája majonézből és csokoládéból tevődik össze. 

Sokaknak új információ lehet, de valamilyen furcsa oknál fogva a japánok élnek-halnak a majonézért. A tojásos szósz annyira közkedvelt, hogy egy ottani cég hétfőn dobta piacra legújabb jégkrémjét, melynek fő alkotóeleme nem más, mint a majonéz.

A furcsa jégkrém neve Calorie Monster, és összesen 307 kalóriát tartalmaz. a Jégkrém belsejében fehér csokoládé található, körülötte majonézes fagylalt, burkolata pedig szintén fehér csokiból és süteménydarabokból áll.

A jégkrém 140 jenbe (kb. 370 forintba) kerül és mivel limitált kiadás, csak 2020. májusig kapható, addig viszont szinte mindenhol elérhető, még a legkisebb delikáteszekben is. Aki kóstolta, azt állította, hogy egyben, a csokimázzal együtt egészen jó a desszert íze, külön-külön fogyasztva viszont egyáltalán nem kellemes élmény.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!