Nem találod ki, miből készült ez a gyönyörű esküvői torta

Teljesen rendhagyó esküvői tortát választott a nagy napra egy fiatal pár. A sajtos őrületet nektek is látnotok kell!

Az esküvők egyik legizgalmasabb része, azon túl, hogy örök hűséget fogad egymásnak a pár, kétség kívül a torta felvágása jelenti. Legalábbis az ismerőseim nagy része, engem is beleértve, alig várja, hogy az édességet begurítsák, és kezdetét vegye a szeletelés.

Molly Quill

Egy Massachusetts-i jegyespár, Alexandra Crishma és Dylan Johnson új szintre emelte a desszertünnepélyt, amikor kitalálták, hogy négy szintes tortájukat teljes egészében sajtból fogják elkészíttetni. Nem sajttorta, hanem sajtból készült torta!

Sacher torta - az eredeti

Elvileg ez az eredeti bécsi recept - az Ínyesmestertől, aki ugyan egyáltalán nem bécsi, de én azért hiszek neki. A legjobb Sacher, amit valaha kóstoltam.

Vaníliás fehér torta

Egy különleges desszertet szerettem volna készíteni, hogy méltó dísze legyen az ünnepi asztalnak, és jó desszert alternatíva legyen a bejgli ellenzőinek. Már nagyon régóta szemezek ...

Molly Quill fotográfus lenyűgöző képeken örökítette meg a nagy napot és a korántsem mindennapi kreációt. Ki mondta ugyanis, hogy egy torta csakis édes lehet? A friss házasok mindkét tagja inkább a sós ízeket részesíti előnyben – egészen konkrétan a sajtok legnagyobb rajongóinak vallják magukat.

A négy szintet óriási lendülettel találták ki: a torta végül, nem túl meglepő módon, különböző típusú sajtokból épült fel.

Alulra egy gurigaAlp Bossom sajt került, felette egy brie foglalt helyet, ami a Délice nevet viseli, harmadik rétegként egy gazdag, szarvasgombás Truffle Tremor következett, a"hab a tortán" pedig a Vermont-i Bijou volt.

Molly Quill

A tortákat édes társaikhoz hasonlóan virágdekoráció díszítette, és különböző kenyerek, szalámi, sonka is járt hozzá, de akinek ez már túl sok volt a sósból, az természetesen a süteményes asztalról is csipegethetett némi édességet.

A torta ára egyébként igen borsos volt: 380 fontba került, ami több mint 150 ezer forint.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Insider/Molly Quill

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...