Nem nyersen, nyárson!

Bár a nyár még csak kelleti magát nekünk, a grillezett zöldségeken egyre gyakrabban elmélkedünk. Ha te is rajongsz a zöldségnyársakért, olvass tovább!

Cukkini és padlizsán

Amit lehet az egyikkel, azt lehet a másikkal is! Ez esetben bátran grillezheted mindkettőt. Ha karikára vágod a lila padlizsánt vagy a zöld cukkinit, színpompás nyárson sültet készíthetsz belőlük. Ha pedig hosszában vékony szeletekre vágod vagy elfelezed, a grillrácson varázsolhatod mennyeivé.

Szereted a zöldségek saját ízét? Fűszerezd borssal, sózd enyhén és leheletnyi olívaolajjal védd meg a kiszáradástól!

Sajtkrémes padlizsántekercsek

Az egyik helyi hirdetési magazinban "árválkodott" ez a meglepetés-recept - meglepően finom ugyanis! Felfedezése óta sokadszorra készítettem el, és minden alkalommal sikert arat. Legutóbb ...

Grillezett mozzarellás cukkini

Egyszer csak kipattant a fejemből, azóta gyakran készítem. Más sajttal is finom (pl. trappista, ementáli, camambert), de azokkal vigyázzunk, nehogy lefolyjanak. Nem túl kellemes a ...

Grillezett cukkini

Még mindig köretelek. Tulajdonképpen a legegyszerűbb dolgok néha a legjobbak. Ez a cukkini itt pontosan azok közé az ételek közé tartozik, amiket bármikor, bármilyen hőmérsékleten ...

Babaganush

Előfordulhat, hogy nem mindenki ismeri a babaganush krémet. (Sőt, feltételezem, azok lehetnek kevesebben, akik ismerik:) Így voltam ezzel én is egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is ...

Gomba

A vegák kedvenc húspótlója, a gomba sem rossz választás, ha grillezni szeretnél! Nincs olyan ehető gomba, ami ne „mutatna jól" felnyársalva vagy a grill-lapon sütve. A fűszerezés ebben az esetben is legyen szolid, különösen, ha erőteljesebb ízű gombát vetsz a tűzbe vagy a parázsra.

Hagyma és burgonya

Ami nélkül nincs grillezés, az az alufóliába csomagolt hagyma és krumpli. Ezt semmiképpen se hagyd le a grillmenüdről. De a népszerű duót más zöldségekkel is összesütheted, variáld bátran az ízeket!

Grillezett gomba és hagyma

Grillpartit csináltunk az ír barátainkal, és mivel a férjecském is és a barátnőm is imádják a sült hagymát, így gondoltam, hogy legyen nekik egy kis örömük. Jó sok hagymát ...

Kakukkfüves grillezett hagymasaláta

A kakukkfüves grillezett hagymának különösen jó íze van, ezért arra gondoltam, kipróbálom salátaként is. Egy laktató, finom saláta született belőle. Grillezések alkalmával könnyen ...

És a többi...

A sült zöldségek önmagukban is finomak, de miért mondanánk le az ízözönről, ha fokozhatjuk is? A különböző mártások és mártogatósok nem maradhatnak le, és a grillezett zöldség mellé rittyenthetsz friss salátát is.

Paradicsomos salsa

Ezt a salsát általában mexikói ételekhez kísérőként adjuk, kellemesen hűsíti az ízlelőbimbókat a csípős ételek után.

Mézes házi mustár

Egyszerű kísérletezőkedv vezetett idáig. És persze ez egy újabb fejezet az adalékanyagmentes étel elkészítése iránti küzdelemben. :-)

Házi majonéz-mártás

Ha töltött tojás készül, a majonéz nem maradhat el mellőle. Ez nem egy francia recept. Krémesebb, lágyabb, folyósabb, a tartármártáshoz hasonó, ezáltal felhasználása is sokkal ...

Fehérboros rókagomba

Nem tudtam ellenállni a piacon a gyönyörű sárga rókagombának. Tésztát is készíthettem volna, ahogy Gergő  is nemrég, vagy rizottót, mint Beácska, de én most inkább lágy polentával ...

Mit ér a burger, ha vega? >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...