Nem mindennapi szárnyas lesz az idei Bocuse d'Or húsalapanyaga

Ismét nem éppen hétköznapi hús és halfajta lesz a főszereplő a Bocuse d'Or idei európai válogatóján, ami ebben az évben Tallinban kerül megrendezésre.  

Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tiszteletbeli elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a legrangosabb szakácsverseny európai selejtezője előtt a magyarországi döntőre február 5-én kerül sor, ahol a már decemberben meghatározott alapanyagból, FÜRJBŐL kell elkészíteni a versenyfeladatot.

A séf elmondta, hogy nem előfeltétele a versenyen való részvételnek, hogy valaki profi legyen, amatőrök ugyanúgy "labdába rúghatnak", ha a teljesítményük megfelelő.

Bíró Lajos elárulta azt is, hogy a verseny alapanyagának kiválasztása mindig függ attól, hogy ki mennyire "szponzorálja be" azt. Az alapanyagok esetében, így a fürjnél is, meghatározzák azt is, hogy melyik országból, milyen fajta alapanyagot lehet használni a versenyen.

Fürj, sárgarépa, borsikafű

Nézd meg Az ételművész című filmet! Az ételeket Marcus Wareing, nemzetközileg elismert, többszörösen díjnyertes, Michelin-csillagos brit séf alkotta meg Az ételművész című filmhez. ...

A séf kitért arra is, hogy a haltéma a pisztráng lesz a magyar döntőn.Bíró Lajos a felkészülés menetéről elmondta, hogy az "borzasztó monoton" folyamat, amely "nagyon nagy szenvedésekkel jár". Az egyik nap előkészítik, másik nap megfőzik az ételt, és ezt folyamatosan, kettő hónapon keresztül végzik a versenyzők, vasárnap kivételével minden nap - tette hozzá.

Paradicsomos pisztráng

Régóta ettem volna egy kis halat, így rögtön két pisztráng receptet is kinéztem magamnak. A gombásat a lánykám nem eszi, a paradicsomosat pedig a párom nem szereti. Én jártam a ...

Ezeket olvastad már?

MTI

Legújabb receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Nosalty

További cikkek

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!