Bíró Lajos séf, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tiszteletbeli elnöke az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a legrangosabb szakácsverseny európai selejtezője előtt a magyarországi döntőre február 5-én kerül sor, ahol a már decemberben meghatározott alapanyagból, FÜRJBŐL kell elkészíteni a versenyfeladatot.
A séf elmondta, hogy nem előfeltétele a versenyen való részvételnek, hogy valaki profi legyen, amatőrök ugyanúgy "labdába rúghatnak", ha a teljesítményük megfelelő.
Bíró Lajos elárulta azt is, hogy a verseny alapanyagának kiválasztása mindig függ attól, hogy ki mennyire "szponzorálja be" azt. Az alapanyagok esetében, így a fürjnél is, meghatározzák azt is, hogy melyik országból, milyen fajta alapanyagot lehet használni a versenyen.
A séf kitért arra is, hogy a haltéma a pisztráng lesz a magyar döntőn.Bíró Lajos a felkészülés menetéről elmondta, hogy az "borzasztó monoton" folyamat, amely "nagyon nagy szenvedésekkel jár". Az egyik nap előkészítik, másik nap megfőzik az ételt, és ezt folyamatosan, kettő hónapon keresztül végzik a versenyzők, vasárnap kivételével minden nap - tette hozzá.
Ezeket olvastad már?
Az élelmiszerárak is brutálisan drágultak 2019-ben
A fogyasztói árak a tavalyi év egészét tekintve 3,4 százalékkal emelkedtek, decemberben pedig 4,0 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál a KSH adatai szerint.
Nosalty9 lágy és krémes TÉSZTA sok-sok habtejszínnel
A tészta az az alapanyag, ami mindig akad valahol a spájz mélyén, ezért megmentheti a napod. Ha van kis tejszíned (nem főző-, hab!), akkor krémesítsd azzal a tésztaszószt!
NosaltyBemutatták, milyen lesz a konyhánk a jövőben
A múlt héten Las Vegasban rendezték meg a CES nevű expót, ahol a rengeteg technológiai újítás mellett számos új, futurisztikus konyhai eszközt mutattak be.
Masszi- Rigó CsillaMTI