Nem mindennapi képek kerültek elő Julia Childról, aki nem csak a szürke kosztümöket, de a fürdőruhát is szerette

Julia Child franciaországi mindennapjait férje, Paul Child örökítette meg. A 2017 októberében megjelent "France is a Feast" című kötet az általa készített fotókat mutatja be.

Julia Child igazi állócsillag az amerikai popkultúrában. Ez a magas, mély hangú, szigorú szövetkosztümbe bújtatott asszony 1961-ben jelentette meg több, mint 700 oldalas, Simone Beck-kel közösen írt szakácskönyvét "Mastering the Art of French Cooking" ( A francia konyhaművészet mesteriskolája ) címen. A lexikonszerű kötetnek nehezen találtak kiadót a szerzők, de végül a Knopf kiadó vállalta akockázatot. A könyv végül bestseller lett, és Julia Child számos cikk szerzőjévé vált, ráadásul saját televíziós műsorban is tanította főzni az amerikaiakat.

A bourges-i katedrálisnál, 1950 / fotó: Paul Child

A kalandos sorsú szerző a második világháborút követően érkezett Párizsba diplomata férjével, Paul Childdal, aki az amerikai nagykövetségen dolgozott mint a vizuális prezentációkkal foglalkozó osztály vezetője.

Julia Child Minette-el Párizsban, 1951 / fotó: Paul Child

Juliát Rouenben érte az igazi kulináris megvilágosodás. Osztrigából, barna vajjal meglocsolt nyelvhalból és helyi borból álló menüje "megnyitotta a lelket és a szellemet".

Julia Child Cassisban, 1950 / fotó: Paul Child

Julia később a Cordon Bleu főzőiskola hallgatója lett, majd mesterszakácsoktól vett magánórákat is. Csatlakozott a "Le Cercle des Gourmettes" nevű gasztroklubbhoz, ahol megismerkedett Simone Beckkel, aki szakácskönyvének társszerzője lett.

Buli egy párizsi háztetőn, 1950 / fotó: Paul Child

Paul Child, aki rajztanárként dolgozott mielőtt diplomatának állt, szorgalmasan készítette a fényképeket feleséségéről franciaországi éveik alatt.

Julia és Paul Child Marseille-ben, 1954 / fotó: Paul Child

A házaspár mindennapi életét dokumentáló képeketAlex Prud'homme - Paul Child rokona - és Katie Pratt gyűjtötte össze egy új kötetben, amely "France is a Feast" (Franciaország egy lakoma) címen jelent meg a Thames & Hudsonnál2017 októberében.

Julia főz, 1950 / fotó: Paul Child

1948 és 1954 között Julia és Paul - többek között - párizsi lakásuk házának tetején adtak partit, Marseille-ben üldögéltek egy teraszon, játszottak a macskájukkal, Minette-el.

Julia telefonál Aubazine-ban, 1954 / fotó: Paul Child

Paul Child azt mondta a feleségéről, hogy nélküle "egy szerencsétlen embergyűlölőként" végezte volna. Szép bók.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Miután elegük lett a macerás szakácskönyvekből, inkább magukra tetoválták a recepteket

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...