Nem kell, hogy a karácsony csak a plusz kilókról szóljon

A karácsonyi menü úgy is elkészíthető, hogy ne kelljen félni a plusz kilóktól, és a diabétesszel élő családtagok is bátran fogyaszthassanak belőle.

Az év végi ünnepek családi együttlétei sajnos Magyarországon gyakran evésmaratonba fulladnak, szeretetünket azzal is igyekszünk kifejezni, hogy a nekünk fontos embereknek rengeteg finomságot kínálunk napokon keresztül. A Sanofi karácsonyi akciója, a #SanofiGasztrochallenge arra figyelmeztet, hogy nem lehetetlen mindezt úgy megtenni, hogy valóban jót tegyünk szeretteinkkel és ne kockáztassuk az egészségüket, sőt a diabétesszel élő családtagok se érezzék azt, hogy kimaradnak az ünnepi falatokból.

A Nemzetközi Diabétesz Világnapon elindított #SanofiGasztrochallenge, olyan ételek elkészítésére és receptjeinek megosztására buzdítja a gasztrobloggereket, a gasztrovilág hírességeit és minden sütni-főzni szerető embert, amelyeket a család minden tagja lelkiismeretfurdalás és egészségügyi kockázat nélkül fogyaszthat. A kilók és a vércukorszint kordában tartásának jegyében többen is megosztották már egészségtudatos receptjeiket a nagyvilággal.

Steiner Kristóf például indiai vöröslencse mártással megbolondított vajpuha sültkarfiolt készített, Balázsy Panna pedig cukorbetegek számára is fogyasztható narancsos kuglóf készítésébe avatta be az érdeklődőket, míg a Dolce Vita blog bloggere, Vrábel Krisztina meggymártással feldobott, könnyed mákmousse-t varázsolt a karácsonyi asztalra. Az ÍzhuszárrólKárai Dávid is csatlakozott a kihíváshoz, és citromos csirkecombokat készített különleges pikáns körettel. De megmutatta még kedvenc alacsony szénhidráttartalmú receptjét Gökler Krisztina, Vogel Diana és Lakatos Levente is.

A kezdeményezés lényege az, hogy a résztvevők egymást hívhatták ki újabb és újabb finomság – videóval is dokumentált –elkészítésére, ezzel ötleteket, tippeket adva azoknak, akik betegségük vagy épp egészségtudatos szemléletük miatt az év utolsó napjain sem dobják be a gyeplőt.

„A Sanofinál azt valljuk, hogy cukorbetegen is lehet teljes életet élni. De fontos az is, hogy megfelelő életmóddal, egészségtudatos táplálkozással a kettes típusú diabétesz kialakulása megelőzhető. A #Sanofigasztrochallenge életre hívásával szerettük volna megmutatni, hogy a karácsonyi vacsora is lehet egyszerre izgalmas gasztronómiai élmény és közben része egy kiegyensúlyozott étrendnek. A legjobb receptekből pedig rövidesen receptkönyv készül a diabétesszel élők számára, így egész évre jut majd elég tipp ahhoz, hogy jót s jól együnk” – mondta el Asztalos Andrea, a Sanofi kommunikációs igazgatója.

A #SanofiGasztrochallenge videói megtalálhatók a http://facebook.com/#sanofigasztrochallenge oldalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...