A magyarul izgalmasan hangzó,kaki no ha sushit nem norilapba, hanem a datolyaszilva levelébe tekerik. A Japánban kedvelt, a természet szépségét kihangsúlyozó kis csomagok az év nagy részében vibráló zöldben pompáznak, de az ősz beköszöntével a vörös és a sárga különböző árnyalataiban tündökölnek. A norilappal szemben a datolyaszilva-levél nem ehető, így az csak látványos borítása a szusinak - írja a Rocketnews.
AYamanobe nevű szusibódéban Sakurai City lakói csak datolyaszilva-levélbe tekert, ecetes, cukros falatkákat vásárolhatnak. Feltétnek japán makrélát vagy lazacot kérhetnek rá a szusiimádók, akik hosszú, tömött sorokban várnak sorukra a bódénál.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Nem tudod, milyen egy igazán finom paleo keksz? Franziska megmutatja neked!