Nem fogod elhinni, milyen durva anyagokkal is dolgoznak a food stylistok

A Faking It fotósorozat bepillantást enged az ételfotózás furcsa kulisszái mögé. 

Sandy Suffield art director, Dan Matthews fotós ésJack Sargeson food stylist olyan fotósorozatot készített a beszédes Faking It címmel, amely szándékosan leleplezi saját szakmájuk néhány bizarr trükkjét. A gyönyörűen kimunkált ételfotók elkattintását ugyanis nem csak főzés előzi meg.

A szakemberek rengeteg trükköt bevetnek, hogy minél szebbnek mutatkozzanak a lefotózni kívánt ételek. A Faking It sorozat képeinek segítségével beleshetünk a kulisszák mögé.

Egyfelől láthatjuk a gyönyörűen elrendezett ételeket, másfelől a képek szélére komponálva megjelennek azok a kevéssé költői eszközök, amelyek ezért a tökéletes látványért felelősek.

Ez a fotósorozat persze maga is csal, ugyanis ironikusan a hintőporos és gépolajas dobozok maguk is festői kompozícióba vannak rendezve. Lássuk, milyen megoldásokkal élnek a fotósok!

A hamis pezsgő víz, szójaszósz és egy pezsgőtabletta formájában kapható,ALKA-SELTZER nevű fájdalomcsillapító keverékéből áll. A sültet kis műanyagékkel stabilizálták.

A fagyit általában instant krumplipüréből készítik, sertészsír, porcukor és ételfesték hozzáadásával.

A szőlő hamvasságát hintőporral érték el, míg a gyümölcstál összetevőit damillal és fogpiszkálóval tartották a helyükön.

A tortát aranyfestékkel dekorálták, míg a rajta látható tejszínhab valójában borotvahab, ami nem olvad el olyan könnyen a stúdió erős fényű lámpái alatt.

A motorolaj fényessé tette a sült bőrét, míg a cipőpaszta sötétebbé tette a kissé túl rózsaszínes húst. A répákat hajlakkal fújták be, hogy fényesebbek legyenek.

A süteményekhez tej helyett folyékony papírragasztót használtak, mivel az előbbi eláztatja a tésztát.

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Zacsis ramen felturbózva - Kipróbáltuk, hogyan lehet feldobni ezt az életmentő eledelt

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...