Sandy Suffield art director, Dan Matthews fotós ésJack Sargeson food stylist olyan fotósorozatot készített a beszédes Faking It címmel, amely szándékosan leleplezi saját szakmájuk néhány bizarr trükkjét. A gyönyörűen kimunkált ételfotók elkattintását ugyanis nem csak főzés előzi meg.
A szakemberek rengeteg trükköt bevetnek, hogy minél szebbnek mutatkozzanak a lefotózni kívánt ételek. A Faking It sorozat képeinek segítségével beleshetünk a kulisszák mögé.
Egyfelől láthatjuk a gyönyörűen elrendezett ételeket, másfelől a képek szélére komponálva megjelennek azok a kevéssé költői eszközök, amelyek ezért a tökéletes látványért felelősek.
Ez a fotósorozat persze maga is csal, ugyanis ironikusan a hintőporos és gépolajas dobozok maguk is festői kompozícióba vannak rendezve. Lássuk, milyen megoldásokkal élnek a fotósok!
A hamis pezsgő víz, szójaszósz és egy pezsgőtabletta formájában kapható,ALKA-SELTZER nevű fájdalomcsillapító keverékéből áll. A sültet kis műanyagékkel stabilizálták.
A fagyit általában instant krumplipüréből készítik, sertészsír, porcukor és ételfesték hozzáadásával.
A szőlő hamvasságát hintőporral érték el, míg a gyümölcstál összetevőit damillal és fogpiszkálóval tartották a helyükön.
A tortát aranyfestékkel dekorálták, míg a rajta látható tejszínhab valójában borotvahab, ami nem olvad el olyan könnyen a stúdió erős fényű lámpái alatt.
A motorolaj fényessé tette a sült bőrét, míg a cipőpaszta sötétebbé tette a kissé túl rózsaszínes húst. A répákat hajlakkal fújták be, hogy fényesebbek legyenek.
A süteményekhez tej helyett folyékony papírragasztót használtak, mivel az előbbi eláztatja a tésztát.
Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?
Zacsis ramen felturbózva - Kipróbáltuk, hogyan lehet feldobni ezt az életmentő eledelt