Hogy a laktózérzékenyek se maradjanak ki: “Neked is szabad!” kókusztejes mandulatorta

Nézd milyen szép ez a ropogós mandulával díszített torta! Ha a laktózmentes étrendet követed, akkor sem kell lemondanod róla. Mutatjuk, hogyan készítsd el! (x)

Hazánkban nagyjából 20%-ra tehető a laktózérzékeny lakosság aránya. Némi odafigyeléssel a laktózérzékenységgel viszonylag könnyedén együtt lehet élni, viszont a közös étkezések alkalmával előfordul, hogy emiatt háttérbe szorulnak az érintettek.

A Vénusz tisztán növényi alapú, laktózmentes sütő- és kenőmargarinok - sok más margarinnal ellentétben – nem tartalmaznak tejet vagy bármelyen tejszármazékot. Ez a mandulatorta kókusztejjel és laktózmentes Vénusz Sütőmargarinnal készül, így a laktózérzékenyek sem maradnak ki ebből az édes-krémes finomságból.

Hozzávalók:

  • 80g Vénusz Sütőmargarin
  • 150g édes keksz
  • 60g mandula
  • 2 tk kakaópor
  • 1 kk fahéj
  • 120g mandula
  • 6dl kókusztej
  • 80g cukor
  • fél citrom leve
  • fél vaníliarúd
  • 3 lap zselatin
  • 50g mandula a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Tegyük félre a díszítéshez használt mandulát, majd a maradékot daráljuk minél finomabbra.
  2. Közepes lángon, gyakran keverve forraljuk fel a ledarált mandula nagyobb részét a kókusztejjel és a cukorral. Adjuk hozzá a fél citrom levét és a vaníliarúd kikapart magjait, majd főzzük 10-15 percig, amíg kicsit besűrűsödik.
  3. Áztassunk be 10 percre egy keverőedénybenhideg vízben a 3 lap zselatint. Vegyük le a tűzről a kókusztejes krémet, és keverjük bele a kifacsart zselatinlapokat.
  4. Aprítógépben törjük össze a kekszet, adjuk hozzá a Vénuszt, a maradék mandulaport, a kakaóport és a fahéjat, majd folytassuk az aprítást, amíg kenhető sűrű tésztát kapunk. Tegyük kapcsos tortaforma aljára, egyengessük el és öntsük rá a kókuszkrémet. Tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megdermedni.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt pirítsuk meg a korábban félrerakott egész mandulát. Ha kihűlt, ezzel díszítsük az elkészült tortát.

További laktózmentes Vénusz-receptekért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...