Meleg étellel segíti a nehéz helyzetbe került vendéglátósokat az új kezdeményezés

Nehéz helyzetbe került, munkájukat is elveszített vendéglátósoknak érkezik a segítség, méghozzá meleg étel formájában.

Május 12-én, a KIOSK Pest 7. születésnapjának alkalmából indul útjára a KIOSK Angyal, a KIOSK csoport és a Segítő Angyalok Alapítvány közös társadalmi felelősségvállalási programja, mely a legnehezebb helyzetbe került, munkájukat elvesztett vendéglátósokat - turizmus, vendéglátás, rendezvényszervezés területről - támogatja meleg étellel.

A program Kamarás Adrienn, a Segítő Angyalok Alapítvány kurátora és Hlatky-Schlichter Hubert (a KIOSK tulajdonosa) vezetésével jött létre, és azoknak a vendéglátószektorban dolgozóknak szól, akik a vírus miatt a legnehezebb helyzetbe kerültek, és egyelőre kevés esélyük van arra, hogy mielőbb munkába állhassanak, ráadásul tartalékaik végére értek. A szektor újraindulását követően várhatóan sokáig érezhetőek lesznek majd a veszteségek és sokan nem fognak tudni visszatérni korábbi életszínvonalukhoz, így az érintettek mindennapjait, meleg ételhez jutásukat segíti a kezdeményezés.

Hlatky-Schlichter Hubert elmondta:

“A KIOSK csoport kivéreztetve küzd az életben maradásért, és a lehető legtöbb munkatársának megtartásáért. A márciusi bezárás óta saját futárszolgálatot indítottunk, webshopot, alkalmazást fejlesztettünk. Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy mennyire megfordult az iparágban a világ. Tudjuk, hogy sokan elveszítették a megélhetési forrásukat, és élték fel az elmúlt két hónap alatt a megtakarításaikat. A vendéglátásban dolgozók azok, akik másokat kiszolgáltak, szívből adtak, most itt az idő, hogy mi támogassuk őket, és visszaadjunk a sok boldog percből, finom falatból, amit köszönhetünk nekik. A KIOSK Angyalban egyesül az alapítvány ereje a KIOSK és a Babel csapatával, hiszen együtt főzünk és juttatjuk el a melegételeket a támogatásra szorulóknak. Mi magunk is ezeket fogyasztjuk, nap mint nap munka közben, így elsőként teszteljük a fogásokat.“

A program digitális felületén keresztül, a www.kioskangyal.hu oldalon bárki gyorsan és egyszerűen járulhat hozzá a misszióhoz, illetve ugyanilyen gyorsan adhatja le jelentkezését a KIOSK Pest konyhájában készülő napi meleg ételre. A jelentkezés regisztrációhoz kötött, az átvételi pontot az étterem biztosítja majd, a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett: szabadtéren, maszkban és kesztyűben lehet átvenni a napi ételadagot. A mozgásban vagy utazásban korlátozottak számára lehetőség lesz kiszállításra is, amelyhez a Pappas Autó Magyarország által biztosított flottát használhatják majd az önkéntesekből álló segítők, az Angyalok.

A KIOSK Angyal programjának beindítására a Segítő Angyal Alapítvány már elő is készített 4000 adag melegételre elegendő felajánlást, amivel a kilövés után azonnal el tud indulni a program. A kezdeti mennyiség biztosítása után minden támogatásra számítanak a szervezők, hogy minél több éhes vendéglátós jusson újra meleg ételhez a következő időszakban.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...