Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők

Bőven van még időnk nyárig, amikor újra fürdőruhába kell bújnunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kezdhetünk el már most azon gondolkodni, hogy hogyan lendüljünk formába erre az időszakra. Ha ez a célunk, akkor érdemes a tervezgetést az étrendünkkel kezdeni, például néhány okosan megválasztott élelmiszert beépítve a mindennapjainkba.

Ma már számos különböző diéta létezik: Atkins, keto, paleo, mediterrán – és a sort még folytathatnánk, talán napokig. Emiatt pedig nem könnyű megtalálnunk azt, amelyik megfelel az igényeinknek, a szervezetünknek és az életmódunknak. Egy azonban biztos: a negatívkalóriás ételeket szinte bármelyik kiegészítéseként bátran fogyaszthatjuk. Elmagyarázzuk, miért!

A negatívkalóriás ételek olyan alapanyagok, amelyek képesek aktívan elősegíteni a súlycsökkenést.

Ennek oka, hogy az ilyen élelmiszerek megemésztése és feldolgozása a szervezet részéről több energiát igényel, mint amennyit beviszünk az elfogyasztásukkal.

És mint tudjuk, ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk – természetesen jól átgondolva, megtervezve –, akkor beindulhat a fogyás, ez a kalóriadeficit-elmélet alapja.

Most pedig, hogy mindenkinek meghoztuk a kedvét ezekhez az élelmiszerekhez, nézzük, melyek ezek!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több diéta:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...