Ma már számos különböző diéta létezik: Atkins, keto, paleo, mediterrán – és a sort még folytathatnánk, talán napokig. Emiatt pedig nem könnyű megtalálnunk azt, amelyik megfelel az igényeinknek, a szervezetünknek és az életmódunknak. Egy azonban biztos: a negatívkalóriás ételeket szinte bármelyik kiegészítéseként bátran fogyaszthatjuk. Elmagyarázzuk, miért!
A negatívkalóriás ételek olyan alapanyagok, amelyek képesek aktívan elősegíteni a súlycsökkenést.
Ennek oka, hogy az ilyen élelmiszerek megemésztése és feldolgozása a szervezet részéről több energiát igényel, mint amennyit beviszünk az elfogyasztásukkal.
És mint tudjuk, ha kevesebb kalóriát viszünk be, mint amennyit elégetünk – természetesen jól átgondolva, megtervezve –, akkor beindulhat a fogyás, ez a kalóriadeficit-elmélet alapja.
Most pedig, hogy mindenkinek meghoztuk a kedvét ezekhez az élelmiszerekhez, nézzük, melyek ezek!
Negatívkalóriás ételek, amelyek bármilyen diétába beilleszthetők
Cukkini
Sokszínű és kedvelt alapanyag a cukkini, de még jobban fogjuk szeretni, ha megtudjuk, hogy 100 gramm belőle csupán 18 kalóriát tartalmaz és még az emésztést is elősegíti. Az azért természetesen nem mindegy, hogy grillezve vagy kirántva készítjük el!
Szerző: Szabó Anna
Még több diéta: