A Nébih időnként válaszol egy-egy olvasójuk kérdésére. Legutóbb az egyikük ezt kérdezte: „Van veszélye, ha műanyag konyhai eszközöket használok otthon?”
A Nébih egy Facebook-posztban reagált, melyben elárulta, hogy a műanyag eszközök nemcsak könnyebben elszíneződhetnek, de sokkal jobban karcolódhatnak, mint a fémből készültek. Ezekben a sérülésekben megtelepedhetnek olyan baktériumok, amelyek aztán élelmiszer eredetű megbetegedést válthatnak ki.
A szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogy a műanyag konyhai eszközök gyorsabban elgyengülnek, törnek és forgácsolódnak. Nem mellesleg pedig környezetszennyezőek is.
A letört kis darabkák könnyen az ételünkbe kerülhetnek, ezek pedig élelmiszer-biztonsági szempontból veszélyt jelenthetnek.
Éppen ezért a szakértők azt javasolják, csak addig használjuk ezeket az eszközöket, amíg nincs rajtuk nagyobb sérülés! De a legjobb, ha elkerüljük őket.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: