Most éppen a gyümölcsszörpök kategóriájában indított vizsgálatot a Nébih, amin 24 termék gyártója nyerte el a KMÉ-védjegy (Kiváló Minőségű Élelmiszer) arany fokozatára való pályázás lehetőségét. A komplex vizsgálatsorozat során laboratóriumi, érzékszervi és csomagolástesztből álló feltételeknek kellett megfelelni.
A laboratóriumi vizsgálatot követően 92 termék vehetett részt a további vizsgálatokban.
Az érzékszervi szempontok alapján való értékelésben a Nébih szakemberei, dietetikusok, gasztronómiai szakértők, egyetemi oktatók és a termékcsoport gyártói és forgalmazói vettek részt, és 38 termék szerepelt a csúcsbírálaton.
A végleges eredmények alapján 24, ebből öt eper, öt feketeribizli, négy málna, három áfonya, három pirosribizli, kettő erdei gyümölcs, egy mangó, valamint egy meggy - került a legjobbak közé. A felsorolt szörpök gyártói számára így megnyílt a KMÉ-védjegy arany fokozatára való pályázati lehetőség.
Még több friss hír: