Ne fogyaszd el ezt a napraforgómagot, mert szalmonellával fertőzött lehet

Ne edd meg ezt a napraforgómagot, mert szalmonellával fertőzött lehet – komoly egészségügyi kockázatot jelent!

Szalmonella lehetséges jelenléte miatt a Biopont Kft. két terméket – napraforgómagot és napraforgós mézes szeletet – is kivont a forgalomból, közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Nagyon sajnáljuk, hogy kellemetlen hírt kell közölnünk. Szeretnénk tájékoztatni a következő szavidejű és azonosítójú termékek tételeinek elővigyázatosságból történő visszahívásáról

– írta honlapján a Biopont Kft.

Az alábbi minőségmegőrzési idejű terméket elővigyázatosságból hívták vissza, illetve mindenkit arra kérnek, hogy ezeket semmiképpen ne fogyasszák el!

Napraforgómag, hántolt BIO

Kiszerelés: 200 g
Tételszám: 242707
Minőségmegőrzési idő: 2025.06.28.

Mézes szelet, napraforgós BIO

Kiszerelés: 40 g
Tételszám: 2025/07/06
Minőségmegőrzési idő: 2025.07.06

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!