A Nébih elárulta, hogyan kéne felvágni a dinnyét

A nyár egyik legnépszerűbb gyümölcsét egyáltalán nem mindegy, hogyan vágja fel nekünk a dinnyeárus. Mindenképpen figyeljünk arra, hogy betartsa a Nébih ajánlásait.

A különböző dinnyeárusok sokszor nemcsak egész, de fél és negyed dinnyét is árulnak. Nagyon fontos, hogy az értékesítés során garantált legyen a megfelelő élelmiszerbiztonság a vásárlók számára, éppen ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleményt adott ki a témával kapcsolatban.

A Nébih elárulja, hogyan kéne felvágni a dinnyét

A Nébih szerint csupán pár egyszerű szabályt kell betartaniuk az árusoknak, hogy megfelelő legyen a higiénia. Első és legfontosabb, hogy dinnyehéjat fertőtlenítő kendővel alaposan át kell törölni, illetve a felvágásra szolgáló felületet két felvágás között tisztító spray vagy fertőtlenítő kendő segítségével tisztára kell törölni. Természetesen a felvágáshoz használt kést is tisztán kell tartani.

A vágás előtt mindenképpen figyelmeztessük arra az árust, hogy mossa meg a kezét szappanos vízzel, vagy fertőtlenítő törlővel törölje meg!

Ezen kívül fontos, hogy a dinnyét felezni, legfeljebb negyedelni szabad. Majd miután felvágták, haladéktalanul csomagolják be egy arra alkalmas fóliába. Hűtés hiányában, az évszakra jellemző hőség miatt, a már felvágott dinnyéket tilos másnapra eltenni.

Forrásunk volt.


Még több friss hírt találsz itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek