Ne termelj fölösleges szemetet! Használj tárolódobozt a konyhában is

Téged is zavar, hogy évente mennyi fölösleges hulladékot termelünk? Pár apró trükkel már te is tehetsz ellene - mutatjuk hogyan! (x)

A horribilis méreteket öltő műanyagszennyezés már egyre több embert zavar - nem véletlenül tiltotta be az EU az egyszer használatos műanyagokat 2020-tól. A mindennapokban azonban mi is egyre többet tehetünk azért, hogy változtassunk a jövőnkön - elég pár egyszerű trükköt bevetni.

Az igazi profik sokszor használatos műanyag vagy üveg dobozokkal, zsákokkal járnak vásárolni, de ha ez túlságosan komplikáltnak tűnik az elején, induljunk a kényelmes, otthoni megoldásoktól! Rengetegszer előfordul, hogy főzéskor megmarad az alapanyag egy része, amit érthető módon szeretnénk a hűtőbe tenni, későbbi felhasználás végett. A legtöbb megbontott csomagolás, legyen a beltartalom felvágott, sajt vagy bármilyen más élelmiszer, gyengébb minőségű lesz, ha levegővel érintkezik, Sokan ilyenkor automatikusan letépünk egy darab fóliát, és azzal takarjuk be - ez pedig egy nagyon környezetszennyező megoldás.

Sokkal jobban járunk hosszútávon, ha beszerzünk olyan tárolókat, amelyekbe akár ezerszer is beletehetjük a megmaradt alapanyagokat, vagy a későbbre eltenni kívánt ebédünket - az IKEA konyhai tárolói között biztosan találsz kedvedre valót!

Keress tároló dobozokat az IKEA kínálatában itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...