Ne csak igyuk a kávét!

Lehet forrón vagy jéghidegen fogyasztani, finomabbnál finomabb süteményekben vagy pohárkrémekben enni, és igen hatékony csodaszer a konyhában is.

Tudtátok, hogy létezik olyan, hogy a kávé világnapja? Ez a nap a kávécserje terméséből készíthető - világszerte az egyik legnépszerűbb élvezeti cikknek számító - italt hivatott népszerűsíteni, szeptember 29-én. Azt hiszem, megérdemel évente egy nap ünneplést!A hétvégén érdemes egy jót kávézni, hiszen számtalan helyen most kedvezményekkel és különleges programokkal várják a kávéimádó közönséget. Látogassatok el például szeptember 27-29. között az Erzsébet térre, ahol a Hello Wood által tervezett és kivitelezett óriási Douwe Egberts Omnia csészében iszogathattok. Sőt, 29-én, a kávé világnapján minden kedves érdeklődő egy csésze különleges kávét is kap a helyszínen!De ha csak otthon, csendben szentelnél egy kis időt a fekete nedűnek, vagy érdekel, hogy a kávét az iváson túl még mire használhatod, olvasd el szuper tippjeinket!

Szagtalanítás

Gyakorlott háziasszonyok bizonyára ismerik már az alábbi praktikát. A hűtőszekrény, de még az autó is friss illatú lesz, ha a frissen darált kávét egy nyitott dobozban helyezzük el bennük, ez az őrlemény ugyanis magába szívja a kellemetlen szagokat.

Ha kutyát tartunk a lakásban, szintén jól jöhet az alábbi trükk: melegítsünk kávéőrleményt egy serpenyőben alacsony lángon. Ha már érezzük az illatát, tegyük egy biztonságos állványra a szoba egyik pontján. Mire kihűl, a kutyaszag is eltűnik.

A növények is szeretik a kávét

Na nem a koffeint, hanem a kávé savasságát. Kisebb mennyiségben ássuk be a földbe vagy dísznövényeink cserepébe a kávéőrleményt. Növényink meghálálják majd ezt a gondoskodást. Előtte jó utánajárni, hogy pontosan melyik növénynél érdemes ezt a trükköt alkalmazni, és ügyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba a mennyiséget.

Javítsuk vele bútorainkat

Ha sötétre pácolt fabútoraink karcosak, használjunk instant kávét: egy kevés vízbe tegyünk két-három kanál kávét. Épp csak annyit, hogy egy sűrű masszát kapjunk, majd egy spatulával vagy simítókéssel vigyük fel a problémás területre, a felesleget pedig töröljük le egy száraz ronggyal.

Arctisztító

Kávéőrleménnyel bőrünket is radírozhatjuk! Finoman dörzsöljük be arcbőrünkbe a nedves kávét, majd öblítsük le langyos vízzel. Ezzel hatékonyan megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől.

Ápolja a hajkoronát

Ha szeretnénk, hogy hajunk tiszta és fényes legyen, főzzünk egy jó erős kávét, majd ha már kissé lehűlt, vigyük fel hajunkra. 20 perc után mossuk le, és ezt ismételjük egy héten keresztül minden nap.

Ne csak igyuk, együk is!

A kávés desszertek közül talán a legismertebb és legközkedveltebb a tiramisu. Pedig van élet azon túl is. Hogy milyen édességekben tudjátok még használni ez a csodás italt? Mutatjuk!

Kávés-narancsos csokimignon

Volt a Milkának egy fergetegesen finom szaloncukorja: diós-narancsos-csokis. A fára nem lehetett feltenni a szörnyű csomagolása miatt (hogyan is mutatna a Milka-tehén a karácsonyfán?), de az ...

Kávétorta

Elég nagy kávésok vagyunk, így nem hiányozhat egy kávétorta sem a kedvenceink közül.

Chococcino szelet

A blogomon indított  kívánságműsor "rovat" első részeként íme az általam chococcino szeletként aposztrofált sütemény. Nagyon csokis, enyhén kávés. A kívánság, amit ezzel a ...

Ízesítsünk kávéval

Remek ízt kölcsönöz a pörkölteknek, ha a főzés felénél egy csészényi feketekávét keverünk az ételbe!

Via: Reader's Digest

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...