A pozíció, amiben sokkal jobban alszol, ha náthás vagy

Náthásan, össze-vissza folyó orral, két tüsszögés között, féllázasan nem nagy élmény aludni, és nem is megy könnyedén. Jöjjön hát az alvásszakértő tippje, milyen alvási pozícióban segíthetsz magadon.

Vészesen közeleg a náthás, orrfolyós, influenzás időszak, amikor is be-befigyel egy egy betegség, akárhogy is küzdünk ellene. Ilyenkor az alvás igencsak nehezen megy, hiszen ahogy vízszintesbe kerülünk, a tünetek még rosszabbak lesznek, levegőt pedig alig-alig kapunk.

A pozíció, amiben sokkal jobban alszol, ha náthás vagy

Tom White alvásszakértő szerint ezért is fontos, hogy náthásan kiemelten figyeljünk arra, milyen pozícióban térünk nyugovóra. Ő ezt tanácsolja:

Ha folyik az orrunk, éjszaka mindenképpen úgy aludjunk, hogy az állunk, a fejünk és a vállunk meg legyen emelve, szóval ha lehetséges, emeljük fel az ágyat a fejünknél, így a gerincünket is jobban megtámasztja a matrac.

Ha az ágy megemelése nem lehetséges, tegyünk több párnát a fejünk alá, hogy támasztó testtartást alakítsunk ki. Ezen felül azt is tanácsolja, hogy lefekvés előtt inhaláljunk, hiszen a gőz segít ellazítani a légutakat, feloldja a letapadt nyálkát, kidugítja az orrunkat, elősegítve a gond nélküli légzést.

Forrásunk volt.


Még több hasonló tematika:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...