Ellenállhatatlan kísértést érzünk az esti, tévé előtti nassoláshoz, mert nagyon kellemes a kanapéra heveredve ropogtatni, különösen most, a foci Eb ideje alatt. Tippjeink következnek!
mexikói húsételek
Másik felem egyik kedvenc étele, az ő kérésére osztom meg veletek ezt a receptet. Ő egymagában főétel helyett eszi meg ezt az adagot, elméletileg ez egy előétel kb 3-4 embernek javasolom ...
A mexikói eredetű tortilla chips – más néven nachos – az elmúlt években nálunk is közkedvelt csemege lett, a multiplexek büféitől a szupermarketek polcain át, végül az otthonokban is megjelentek a házi készítésű ropogósok. A nachos közkedvelt kiegészítője a salsa, ez egy fűszeres, friss zöldségek nagyobb darabokra aprításával készített mártogatós, amit előszeretettel tesznek pikánssá frissen facsart lime-lével.
mártogatós
Ezt a salsát általában mexikói ételekhez kísérőként adjuk, kellemesen hűsíti az ízlelőbimbókat a csípős ételek után.
mártogatós
Sok helyen kerestem salsa szósz receptet, de valahogy nem találtam meg az igazit. A boltban pedig egy kis tégelyt is aranyáron adnak. Így aztán neki álltam, hogy kreáljak egyet magam.
Íme ...
mártogatós
Nagyon szeretem a csípős ételeket. A kedvenc mexikói csirkés burítómhoz (recept hamarosan) készítettem ezt a salsát először. Elsőre csak én voltam odáig érte, de legközelebbb már ...
- A tortilla eredetileg kukoricalisztből készül, minden nagyobb üzletben fillérekért beszerezhetjük, de ha hirtelen ötlettől vezérelve állunk neki a sütögetésnek, akkor megteszi a hagyományos finomliszt is.
- Viszont, ha tekerni szeretnénk majd a tortillánkat, hogy aztán szószokkal és friss zöldségekkel megtölthessük az így elkészült burritót, akkor érdemes ragaszkodni a kukoricaliszthez, mert így biztosan nem törik majd tekeréskor a megsült tésztánk.
- A chipshez szükséges anyagokat, a lisztet, a vizet, sót, ízlés szerint a fűszereket, alaposan összedolgozzuk, nyújtás után pedig vékony háromszögeket vagdosunk a tésztánkból és forró olajban hamarjában kisütjük.
chips
Egy egészséges életmóddal foglalkozó magazinban leltem erre a receptre.
Az otthoni chips-készítés olcsóbban jön ki, mintha készen vennénk. Ráadásul sokkal finomabb és ...
chips
A fiaimmal moziban voltunk. Az egyik tortilla chipset kért, de olyan csípős volt, hogy nem bírta megenni. Amikor hazaértünk, még mindig a tálat szorongatta az ölében. Persze már leginkább ...
Aki gyorsabb megoldásra vágyik
Már szezonja van az újburgonyának, vegyünk egy kilót, alapos tisztítás után vágjuk hasábokra, helyezzük tepsire, sózzuk, olajjal locsoljuk meg és hagyjuk ropogósra sülni. Ha megsült, hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel és mártogassuk ízesített joghurtba vagy tejfölbe. Fogyókúrázók is próbálkozhatnak, a sült vagy nyers zöldségek is lehetnek nagyon finomak szószokkal, minden a megfelelő és intenzív fűszerezésen múlik!
További chipsreceptek itt >>
mexikói húsételek
A kedvenc éttermemben ettem néhány éve ezt a különlegességet. Nem hagyta nyugodni a fantáziámat, nem mehetek folyton étterembe, ha ilyet szeretnék enni, ezért elkezdtem otthon ...
mexikói húsételek
MEO-som kedvence, amíg van burrito, addig eszi napokon keresztül -még nem sikerült túl sokat készítenem belőle-, az ő nővérétől tanultam ezt a receptet, kicsit módositottam rajta, az ...
chips
Kukoricakrémlevest szerettem volna, de ahhoz dukál a tortilla chips. Keresgettem a receptek között, végül is ötvöztem 2 receptet azért, hogy ne kelljen olajban sütnöm. Annyival még ...