Indul a szezon – Ezért egyél te is naspolyát

A naspolya a rózsafélék családjába tartozó, alma és körte közeli rokonaként hazánk egyik értékes gyümölcse, aminek számos pozitív hatása van testünkre. Azonban október végén-november elején már résen kell lennünk, ha nem szeretnénk, hogy az érett gyümölcsök szétterülve végezzék a földön.

A naspolya mint utánérő gyümölcs szedésekor még ehetetlenül kemény, majd egy pár napos pihentetés után válik krémes állagúvá, amit már kanalazva megenni vagy lekvár alapanyagként felhasználva is elsőosztályú. Mutatjuk milyen jó tulajdonságokkal rendelkezik a naspolya, amit ha az első fagyok megcsípnek, még édesebben kínálja magát!

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...