Narancsos praktikák a télben

A narancs az egyik legközkedveltebb téli gyümölcs, az egyik legnagyobb C-vitaminforrás, segít az influenza megelőzésében, illetve annak leküzdésében. Ezen kívül kiváló arcpakolás és távol tartja a molyokat.

{ CKÉP = 8017, 4 }
A narancs az egyik legközkedveltebb déli gyümölcs, amit egész évben fogyaszthatunk. Európában a 16. század óta termesztik, nemcsak azért, mert finom, hanem mert nagyon egészséges is. Az egyik legnagyobb C-vitaminforrás, de található még benne B1- és B12-vitamin, folsav, kálium és magnézium, és tele van antioxidánssal. Ha tehetjük, fogyasszunk belőle minél többet, mert télvíz idején segít az influenza megelőzésében, illetve annak leküzdésében. Egy pohár friss narancslé fedezi a napi C-vitamin-szükségletünket!
  • Hogyan vásároljunk narancsot?
  • - Mielőtt narancsot vásárolnánk, győződjünk meg róla, hogy friss legyen – a régi, állott puha, fonnyadt és foltos.
  • - Nézzük meg a származási helyét.
  • - Vásároljunk vékonyhéjú narancsot, mert annak több a húsa és a leve.
  • - Ha szeretnénk cukrozott narancshéjat készíteni, akkor a vastag húsút kell választanunk.
  • - Ha ép és egészséges narancsot vásároltunk, akkor az a hűtőszekrényben hetekig is eláll.
  • A narancs frissen:
  • - Mielőtt bármit is kezdenénk a naranccsal, mossuk meg alaposan.
  • - Felhasználás előtt görgető mozdulatokkal lazítsuk fel a húsát, így több lét nyerünk belőle.
  • - A meghámozott narancsot azonnal fogyasszuk el.
  • - A kifacsart és el nem fogyasztott narancslét tároljuk hűtőszekrényben.
  • - Narancsszeletekkel díszíthetünk süteményeket, ételeket és italokat a fantáziánk szerint.

Narancs-grapefruit lekvár

Nemhogy narancslekvárt, de másfajta lekvárt sem készítettem ezidáig. Viszont a minap (látván a pulton a vödör narancsot) késztetést éreztem, hogy nekiálljak ilyet főzni. Egyszer az ...

Narancsos-sárgarépás ivólé

Még az elmúlt évben kaptam a receptjét ennek a finom ivólének. Nekem is nagyon tetszik, már többször elkészítettem. Szinte minden évszakban el lehet készíteni, és az sem ...

Szárítva:- Szárított narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat tegyünk egy vászonzacskóba és helyezzük a ruhás szekrénybe, távol tartja a molyokat, és kellemes illatot ad.- A meghámozott narancs héját szárítsuk meg, és használhatjuk potpourrit készítésére, ami szárított növényekből álló keverék és kellemes illatot áraszt.Szépségápolásra:- A narancs kifacsart levét szűrjük le és vattapamacs segítségével vigyük fel az arcunkra, néhány perc elteltével mossuk le. Arcunk üde és friss lesz :)NoSalty-tipp:A téli ünnepek idején a narancsról az jut eszünkbe, hogy milyen csodálatos illatot ad. Ha szegfűszeggel körbe tűzdeljük, és rátesszük a radiátorra száradni, látványnak sem utolsó!

Szárítva:

- Szárított narancshéjat, szegfűszeget és fahéjat tegyünk egy vászonzacskóba és helyezzük a ruhás szekrénybe, távol tartja a molyokat, és kellemes illatot ad.

- A meghámozott narancs héját szárítsuk meg, és használhatjuk potpourrit készítésére, ami szárított növényekből álló keverék és kellemes illatot áraszt.

Szépségápolásra:

- A narancs kifacsart levét szűrjük le és vattapamacs segítségével vigyük fel az arcunkra, néhány perc elteltével mossuk le. Arcunk üde és friss lesz :)

NoSalty-tipp:

A téli ünnepek idején a narancsról az jut eszünkbe, hogy milyen csodálatos illatot ad. Ha szegfűszeggel körbe tűzdeljük, és rátesszük a radiátorra száradni, látványnak sem utolsó!

Sült csirke narancsos szósszal

Eredetileg narancsos kacsának indult, de a kacsa nagyon drága volt, így a csirkét vettem. A páromnak nagyon ízlett. Legközelebb egészben sült mellehússal tálaljuk majd a narancsos ...

Narancstorta

Ildikó nap is volt a héten, Gergi fiamnak két nappal később van a névnapja, számtalan variációban tudom a tortát produkálni. Ez a kakaós-diós-narancsos figura gyerekeim egyik nagy ...

Narancssó

A Czifray amatőr szakácsverseny egyik elemét képezte a tejberizs desszertembe. Visszajelzésből merem mondani, hogy szeretik.:)

Narancskocsonya

Ez bizony, ahogy kedvesemmel kitárgyaltuk nem zselé, nem ám, pedig majdnem annak kereszteltem nagy meggondolatlanul. A Portakal peltesi magyarul Narancskocsonyát jelent, hozzáteszem teljesen ...

Narancsos receptek

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...