Elképesztő látvány, így gyűjtenek be ezernyi narancsot 3 MÁSODPERC alatt

Bár ma már rengeteg helyen gépek által gyűjtik be az érett gyümölcsöket, a következő látvány egészen elképesztő.

Nem is olyan régen még szorgos kezek által került a termőföldről az asztalra a friss zöldség és a gyümölcs, a folyamatosan fejlődő technológiai újdonságok azonban a mezőgazdaságban is képesek maradandót alkotni.

Az elmúlt két év sok termelőt állított komoly problémák elé, akár magyar, akár külföldi vonatkozásokat nézünk. A pandémia okozta lezárások miatt a nyugati országokba aligha tudtak eljutni az általában keletről érkező gyümölcs- és zöldségszedők, ráadásul több hír szólt arról a nyár folyamán, hogy a hazai termelők is egyre nehezebben találnak munkaerőt a termények betakarítására.

Úgy tűnik, egyes helyeken már nagyon fejlett technológiákat vetnek be a betakarításra, melyek nem csak gyorsak, de kíméletesek is. A következő felvétel Valenciában készült, és mondhatni, elképesztő a látvány, ahogy több száz narancs egyszerre hullik néhány másodperc alatt a gyűjtőponyvába:

Bár ha figyelmesebben megnézzük a videót jól látható, ahogy néhány gyümölcs kiesik a ponyvából, ezek a rázógépes-ponyvás betakarítógépek egyre nagyobb odafigyeléssel készülnek, a mérnökök pedig mára olyan technológiát alakítottak ki a kíméletes begyűjtéshez, hogy még az esés során sem repednek meg a gyümölcsök kérgei.

Egészen érdekes a látvány, főleg egy belvárosi utca kellős közepén, nem igaz?


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...