Nappaliból indított webshopot egy magyar pár, és meghódították egész Nagy-Britanniát

Hogyan hódította meg egy magyar pár a vegán piacot Nagy-Britanniában és a világon? Szántó Anna, a The Goodness Project társalapítója elmesélte nekünk.

Anna és párja több mint 10 éve élnek Londonban. Anna tanulni ment Nagy-Britanniába, barátja pedig világjáróként végül a brit fővárosban kötött ki. Most övék az ország egyik legnagyobb vegán webshopja, a The Goodness Project, ami világszerte kínál vegán, glutén-, laktózmentes és organikus termékeket.

„A céget 2013-ban alapítottuk. Az elején csak én dolgoztam, egyedül, majd a páromnak is sikerült otthagynia a munkahelyét” - mesél a kezdetekről Anna. A webshop ötlete a pár nappalijából indult, miután többször is előfordult, hogy a szupermarketekben járva nem találtak maguknak vegán termékeket. Öt évvel ezelőtt még nem volt annyi, csak tisztán növényi alapanyagokból készült termék a boltokban, mint most. Annáék kihasználták a piaci rést, és elindították a The Goodness Projectet.

Tudtad-e?

Nagy-Britanniában a növényi étrendet követők száma jelentősen nőtt az elmúlt években. Egy idei kutatás szerint a brit lakosság több mint 7 százaléka vegán, ami körülbelül 3,5 millió lakost jelent. A szigetországban jóval nagyobb a vegán termékek piaca, mint Magyarországon.

Mint minden startup, ők is kicsiben indultak, a nappalijukból. Az elején csak előfizetéses dobozokat árultak, különböző meglepetés termékekkel.A csapat mára már ötfős, és külső segítséget is kapnak a webes és marketinges munkákra.

„Az első pár hónapban havi 50 rendelésünk volt, most ennek a sokszorosát kell teljesítenünk”- magyarázza Anna. Vállalkozásuk évről évre bővült, ahogy növekedett a vegánok száma a szigetországban. Anna úgy gondolja, az embereket egyre jobban érdekli, hogy honnan származik az ételük:

„Hogyha egy kicsit jobban utánanéznek, hogy kerül az asztalukra az étel, akkor elgondolkoznak, hogy érdemes-e húst enni."

Szerencsére, ma már minden nagyobb, ismert márkának van vegán változata, így könnyebb dolguk van Annáéknak is a bevásárlásnál, termékbeszerzésnél.

Annáék webshopja széles választékkal várja a magyar vásárlókat is

A bővülő termékkínálatnak köszönhetően a The Goodness Project is folyamatosan növekedett, majd tavaly jött a nagy áttörés. Piacra dobták a vegán Baileyst, ami mentes mindenféle tejtermékektől. Két hónapig csak az ő webshopjukban, és a Whole Foodsnál lehetett kapni a terméket. A The Goodnes Project exkluzív forgalmazóvá vált.

Vegán receptek a Nosaltyról:

Hajdinás kölesfasírt

Egy olyan vegán fasírtot hoztam nektek, amit szinte bárhol, bármikor, bármivel el tudok képzelni, talán a falafel egyik távoli rokona lehetne. A két fő összetevője a hajdina és köles. A ...

Ma már a meglepetéscsomagokon felül a vásárlók ki tudnak próbálni különböző termékeket, és ha tetszik nekik egy adott termék, akkor meg tudják vásárolni vagy a webshopban, vagy más boltban.

A legnépszerűbb termékek az édességek, mivel a britek nagyon édesszájúak- mondja Anna, hozzátéve, hogy a karácsonyi időszakban különösen népszerűek az ajándékcsomagok. A világ több országában lehet tőlük rendelni, szállítanak például Nigériába, Franciaországba, Németországba, Ausztráliába és Magyarországra is.

Annáéknak szerencsére könnyen ment a cégalapítás, de mint mondja, a növekedés már azért nehezebb volt. A Brexit sajnos az ő jövőjüket is beárnyékolja. Sok olyan termékük van, amely külföldről érkezik. A díszdobozokat Magyarországról szerzik be. Ha nem lesz szabad piac, akkor kénytelenek lesznek változtatni néhány dolgon.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...