4 zöldség, amit jobb héjastul sütni és 4, amit jobb hámozva

A zöldségek héjas sütésére akkor kerülhet sor, ha magát a külső burkot is el akarjuk fogyasztani, illetve, ha annak meghagyásából előnyünk származhat a főzés során. Persze a kérdés nem mindig ennyire egyértelmű, az alábbiakban a Napi Tipp szerencsére nyújthat némi segítséget.

Zöldségsütés több céllal is történhet: ha krémlevest készítenénk vagy épp szendvicskrémet, esetleg egy különlegesebb süteményt dobnánk fel a pürével, vagy nemes egyszerűséggel sült köretet készítenénk a kedvenc hússzeletünkhöz, ilyenkor mind-mind forró sütőbe kell tolnunk a céklákat, répákat, burgonyákat. Persze nem mindig és nem mindent ugyanúgy – a különböző alapanyagoknak különböző tulajdonságaik és így eltérő igényeik is vannak a zöldségsütés során. Például azzal kapcsolatban, hogy rajtuk maradjon-e a héj vagy sem.

Nézd meg, mely zöldségeket kell héjastul sütni és melyeket csupaszon! Kattints a galériára!

Ínycsiklandozó sült zöldséges receptek:

Parmezános sült répák

Ez a recept lesz az új kedvenced, ha sárgarépáról van szó! Füstös fűszerkeverékkel bevonva és ropogós parmezánkéregben pörköljük oda a sütőben. A sült sárgarépa már önmagában ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További (remélhetőleg) hasznos konyhai tippek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...