A vöröshagyma önmagában ugyan kevéssé csábító, rengeteg ételnek ő adja meg az alapját, egyszerűen olyan plusz ízt ad, amit mással nem lehet pótolni. Ugyanakkor dolgozni vele, hát, nem a legegyszerűbb. Az egy dolog, hogy megríkat – bár, ha ismered a megfelelő hagymavágási technikát, elkerülheted ezt -, nehéz felvágni, de már a vöröshagyma megpucolása is egy rémálom. Most egy olyan trükköt találtunk, ami ezt a folyamatot könnyíti meg.
Kate Ramos food stylist osztotta meg Instagram oldalán azt a videót, amiben bemutatja, hogyan lehet könnyedén megszabadítani a héjától a hagymát.
Egy éles konyhakéssel vágd át a hagyma tetejét és alját is, úgy, hogy a külső réteget átvágd, de ne le teljesen.
Ezután fogd meg őket, és egyszerűen húzd le a hagyma külső rétegét. Miután mindkét oldalon megtetted ezt, a maradék héj szuperkönnyen leválik majd a hagymáról.
Egyetlen hátránya a trükknek, hogy mivel levágod a hagyma alját, így biztosan könnyezni fogsz tőle, ugyanis ekkor lép működésbe a hagyma önvédelmi mechanizmusa. A másik lábjegyzet, hogy ne dobd ki a lehámozott hagymakalpagokat, hanem tedd félre vagy be a mélyhűtőbe, és használd fel legközelebb, amikor alaplevet készítesz!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el: