Vöröshagymapucolás? Ezzel a trükkel sima ügy

Vöröshagymával dolgozni macerás az elejétől a végéig. Már a pucolás sem egyszerű, aztán pedig jön a sírás... Most az előbbire találtunk egy szuper trükköt, amivel megkönnyítheted a saját dolgod.

A vöröshagyma önmagában ugyan kevéssé csábító, rengeteg ételnek ő adja meg az alapját, egyszerűen olyan plusz ízt ad, amit mással nem lehet pótolni. Ugyanakkor dolgozni vele, hát, nem a legegyszerűbb. Az egy dolog, hogy megríkat – bár, ha ismered a megfelelő hagymavágási technikát, elkerülheted ezt -, nehéz felvágni, de már a vöröshagyma megpucolása is egy rémálom. Most egy olyan trükköt találtunk, ami ezt a folyamatot könnyíti meg.

Vöröshagymapucolás? Ezzel a trükkel sima ügy

Kate Ramos food stylist osztotta meg Instagram oldalán azt a videót, amiben bemutatja, hogyan lehet könnyedén megszabadítani a héjától a hagymát.

Egy éles konyhakéssel vágd át a hagyma tetejét és alját is, úgy, hogy a külső réteget átvágd, de ne le teljesen.

Ezután fogd meg őket, és egyszerűen húzd le a hagyma külső rétegét. Miután mindkét oldalon megtetted ezt, a maradék héj szuperkönnyen leválik majd a hagymáról.

Egyetlen hátránya a trükknek, hogy mivel levágod a hagyma alját, így biztosan könnyezni fogsz tőle, ugyanis ekkor lép működésbe a hagyma önvédelmi mechanizmusa. A másik lábjegyzet, hogy ne dobd ki a lehámozott hagymakalpagokat, hanem tedd félre vagy be a mélyhűtőbe, és használd fel legközelebb, amikor alaplevet készítesz!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el:

Legújabb receptek

Mogyoróvajas hamburger

A recept a Troll a konyhában műsorral való együttműködésünk keretein belül valósult meg, és garantáltan trollmentes :)

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Gyerekkedvenc ételek 7 napon át, amiket mi...

Vannak ételek, melyeket a gyerekek legtöbbje imád - néhány kivétellel, de ők, mint tudjuk, csak a szabályt erősítik. A gombóclevesek, a rántott csirke, bármi, ami nutellás vagy csokis, de a borsóleves is nagy kedvenc legtöbbjüknél. Ezen a héten nekik kedvezünk!

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!