Vöröshagymapucolás? Ezzel a trükkel sima ügy

Vöröshagymával dolgozni macerás az elejétől a végéig. Már a pucolás sem egyszerű, aztán pedig jön a sírás... Most az előbbire találtunk egy szuper trükköt, amivel megkönnyítheted a saját dolgod.

A vöröshagyma önmagában ugyan kevéssé csábító, rengeteg ételnek ő adja meg az alapját, egyszerűen olyan plusz ízt ad, amit mással nem lehet pótolni. Ugyanakkor dolgozni vele, hát, nem a legegyszerűbb. Az egy dolog, hogy megríkat – bár, ha ismered a megfelelő hagymavágási technikát, elkerülheted ezt -, nehéz felvágni, de már a vöröshagyma megpucolása is egy rémálom. Most egy olyan trükköt találtunk, ami ezt a folyamatot könnyíti meg.

Vöröshagymapucolás? Ezzel a trükkel sima ügy

Kate Ramos food stylist osztotta meg Instagram oldalán azt a videót, amiben bemutatja, hogyan lehet könnyedén megszabadítani a héjától a hagymát.

Egy éles konyhakéssel vágd át a hagyma tetejét és alját is, úgy, hogy a külső réteget átvágd, de ne le teljesen.

Ezután fogd meg őket, és egyszerűen húzd le a hagyma külső rétegét. Miután mindkét oldalon megtetted ezt, a maradék héj szuperkönnyen leválik majd a hagymáról.

Egyetlen hátránya a trükknek, hogy mivel levágod a hagyma alját, így biztosan könnyezni fogsz tőle, ugyanis ekkor lép működésbe a hagyma önvédelmi mechanizmusa. A másik lábjegyzet, hogy ne dobd ki a lehámozott hagymakalpagokat, hanem tedd félre vagy be a mélyhűtőbe, és használd fel legközelebb, amikor alaplevet készítesz!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Panettone cukorbetegeknek

A kalács tésztája nagyon könnyű és laza annak ellenére. hogy tönkölyliszttel készült. Ünnep előtt pár nappal megsüthetjük, majd száraz, hűvös helyen konyharuhával letakarva ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...