Vöröshagymapucolás? Ezzel a trükkel sima ügy

Vöröshagymával dolgozni macerás az elejétől a végéig. Már a pucolás sem egyszerű, aztán pedig jön a sírás... Most az előbbire találtunk egy szuper trükköt, amivel megkönnyítheted a saját dolgod.

A vöröshagyma önmagában ugyan kevéssé csábító, rengeteg ételnek ő adja meg az alapját, egyszerűen olyan plusz ízt ad, amit mással nem lehet pótolni. Ugyanakkor dolgozni vele, hát, nem a legegyszerűbb. Az egy dolog, hogy megríkat – bár, ha ismered a megfelelő hagymavágási technikát, elkerülheted ezt -, nehéz felvágni, de már a vöröshagyma megpucolása is egy rémálom. Most egy olyan trükköt találtunk, ami ezt a folyamatot könnyíti meg.

Vöröshagymapucolás? Ezzel a trükkel sima ügy

Kate Ramos food stylist osztotta meg Instagram oldalán azt a videót, amiben bemutatja, hogyan lehet könnyedén megszabadítani a héjától a hagymát.

Egy éles konyhakéssel vágd át a hagyma tetejét és alját is, úgy, hogy a külső réteget átvágd, de ne le teljesen.

Ezután fogd meg őket, és egyszerűen húzd le a hagyma külső rétegét. Miután mindkét oldalon megtetted ezt, a maradék héj szuperkönnyen leválik majd a hagymáról.

Egyetlen hátránya a trükknek, hogy mivel levágod a hagyma alját, így biztosan könnyezni fogsz tőle, ugyanis ekkor lép működésbe a hagyma önvédelmi mechanizmusa. A másik lábjegyzet, hogy ne dobd ki a lehámozott hagymakalpagokat, hanem tedd félre vagy be a mélyhűtőbe, és használd fel legközelebb, amikor alaplevet készítesz!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...