Igazán egyszerű konyhai trükkökre éhezel, amikkel repedésmentesen tudod tálalni a virslit a tányérra? Akkor ez a cikk neked szól, mert most megosztunk veled 4 tippet, ami segít, hogy többé ne robbanjon szét főzés közben a virsli!
Kattints a galériára a virslifőzési tippekért!
1. Trükkös módszer
Ezt a tippet a profik is bevetik néhanapján, de ez nem jelenti azt, hogy egy háziasszony ne lenne rá képes. Először forraljuk fel a főzővizet, majd vegyük a lángot minél kisebbre. Ha indukciós főzőlappal dolgozunk, akkor szintén a legalacsonyabb fokozaton hagyjuk állni, majd tegyük bele a megfőzni kívánt virsliket. A lábasra kerüljön fedő, és maximum 3-5 percig maradjanak benne a virslik.
2. Biztonságos módszer
Ha ezen az úton indulsz el, akkor számíts rá, hogy 10 percet tovább kell hagyni állni a virslit a vízben, ugyanis itt már nem forrásban lévő vízbe kell belehelyezni. Felforralás után zárd el a lángot, majd tedd bele a virsliket 10 percre. Ez a módszer egészen biztosan nem fogja megrepeszteni őket, de mivel a virsli már egy késztermék, ami meg van főzve, ezért igazából már csak jól át kell melegíteni.
3. Kezdő módszer
Ezt a tippet azoknak javasoljuk, akik korábban nem kísérleteztek még a virslifőzéssel. A főzőtasakos megoldás azért biztos módszer, mert pontos használati útmutatóval a hátán sokkal kisebb az esélye annak, hogy túlfőzzük a virslit. Ez igaz a műbeles virslikre, ha bizonytalan még a főzési tudásod.
4. Nem csak főzve jó
Ha meguntad a virslit főtt formájában, akkor készítsd el sütve vagy tésztabundába bugyolálva. Serpenyőbe dobva még egy kis pörcöt is magára szed, míg kelt tésztába csomagolva igazi vendégváró falatka, ami egyszerre mutató és ízletes, és anélkül elkészül, hogy órákat töltenél a konyhában.
Konyhai tippek, amelyek megkönnyítik a munkát: