A 4 legegyszerűbben helyettesíthető „nemvegán” alapanyag

A vegán életmód során az egyik legnagyobb kihívást a „nemvegán” alapanyagok helyettesítése jelenti. Szerencsére nem mindegyik hozzávaló esetében lehetetlen a csere – a Napi Tipp most ezeket mutatja be egymás után.

Vegán receptek készítése során gyakran találkozhatunk különböző alapanyag-helyettesítésekkel: ezek olykor egyszerűbbek, hétköznapi hozzávalóval pótolnak, máskor egészen obskúrus, korábban még sosem hallott dolgokat kérnek tőlünk. Sajnos egy ilyen világ a vegán alapanyagoké, nem könnyítik meg az ember életét… kivéve az alábbi néhány helyzetben. Az itt felsorolt állati eredetű élelmiszerek ugyanis meglepő könnyedséggel helyettesíthetőek valamilyen vegán alapanyaggal. Ismerjük meg és próbáljuk ki őket!

Nézd meg galériánkban a könnyen helyettesíthető „nemvegán” alapanyagokat!

Kóstold meg például ezeket a vegán recepteket:

Köleskörözött

A köles a legszuperebb túróhelyettesítő, amit csak el lehet képzelni! Túrógombóc, túrórudi és egyéb édességek is szuperül készíthetők belőle, de a mi legnagyobb kedvencünk a ...

Vegán tiramisu

Fogtuk a tiramisu minden összetevőjét, és saját kézzel megalkottuk otthon, tej- és tojásmentesen. Van aki csak kísérletező szellemű, más elkötelezett, és akad aki szükségszerűen ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több vegán témájú cikk vár rád itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...