Így tedd igazán extra fogássá a túrós tésztát

A túrós tészta bármikor gyors és laktató ebéd lehet, persze ki is mozdíthatjuk ebből a megbízható, de (lássuk be) hétköznapi szerepből. A Napi Tipp megmutatja, hogyan!

Felejtsük el azt a túrós tésztát, amit eddig ismertünk: ugyan sokat köszönhetünk neki, hiszen egy bármikor rendelkezésre álló villámebéd, most mégis elbúcsúzunk tőle, és helyet engedünk annak a tésztaételnek, ami ennél sokkal több. Ismerjük meg együtt azokat a lépéseket, amelyek elegáns csodafogást varázsolnak a szerény túrós tésztából. Indulhatunk?

Így tedd igazán extra fogássá a túrós tésztát

Házi tésztából

A legnagyobb változást tényleg azzal érhetjük el, ha a bolti száraztésztát lecseréljük házilag gyúrtra.

Készítsük rendesen tojással, hogy szép sárga legyen, és főzzük ki frissen, hogy ruganyos, mégis enyhén al dente állagot kapjunk.

Többféle túróval

Alapból, ha túrós tésztát főzünk, érdemes jó zsíros tejtermékeket használnunk (mind tejfölt, mind túrót), ez adja ugyanis a fogás igazi zamatát. Ha pedig még ennél is többet szeretnénk megtenni az eleganciáért, adjunk némi juhtúrót a tehénhez.

Lepirítva

Ha már próbáltunk újramelegíteni egy adag túrós tésztát, találkozhattunk azzal a kifejezetten kellemes jelenséggel, amit az aranybarnára pirult, enyhén ropogós csuszarészek jelentenek. Érdemes nemcsak az újramelegítés, de az elkészítés során is bevetnünk ezt a „trükköt” – a kész, túróval és tejföllel összekevert tésztát futtassuk meg egy serpenyőben (használhatjuk a pörc visszamaradt zsírját), majd pirítsuk magas lángon, folyamatosan kevergetve 1-2 percig.

Egybesütve

Vagy menjünk még egy lépéssel tovább, és süssük meg a tésztát. Ilyenkor egészen biztosan több tejfölre lesz szükségünk, mert a sütő forróságában a csusza magába szívja a tejtermék egy részét. Zsírozzunk ki egy sütőtálat vagy tepsit, majd öntsük bele a túróval-tejföllel vegyített, kifőzött (de nem teljesen szétfőzött!) tésztát.

A tetejére is csepegtessünk némi szalonnazsírt, majd süssük 200 fokon, nagyjából 15 percig, vagy amíg a pirultság el nem érte a számunkra szimpatikus szintet.

Túrós tészta "lasagne"

Egy lasagne készítés közben jutott eszünkbe, hogy ezzel a módszerrel egy igazi jó, szaftos túrós tésztát is el lehetne készíteni. Hogy mennyire sikerült, az akkor derült ki, mikor az ...

Túrós csusza

A túrós csusza egyszerűnek tűnik, ennek ellenére van néhány trükk, amit érdemes bevetni annak érdekében, hogy életed legfinomabb csuszáját készíthesd el!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp vár:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...