Ha létezik a világon tökéletes reggeli, akkor abból biztosan nem hiányozhat a mennyei tükörtojás. De mint köztudott, nem is olyan egyszerű folyós sárgájút készíteni, hiszen a legtöbbször kiszárad a tojás belseje. Most azonban rábukkantunk a megoldásra, amit veled is szerettünk volna megosztani
A megoldás a tojás szétválasztásában rejlik
Ahelyett, hogy az egész tojást egyszerre tennéd a serpenyőbe, legközelebb próbáld meg előtte szétválasztani, ugyanis ez a módszer vezet majd a sűrűn folyós sárgájához.
Ha nekiállsz a sütésnek, akkor először a fehérjét tedd a felforrósodott olajra. Miután megszilárdult a fehérje, tedd a közepére a sárgáját. Olyan lesz mintha, mindig is ott lett volna. Locsold meg egy-két kanál olajjal, ezután pedig azonnal vedd ki a serpenyőből, ügyelve arra, hogy ne kerüljön felesleges olaj a tojásra. Íme elkészült a csábítóan ropogós szélű, de belül még mindig folyós tükörtojás!
Te próbáltad már ezt a trükköt?
Még több konyhai tipp vár rád: