Íme a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás titka

Nem is értjük, hogy eddig miért nem hallottunk a trükkről, amivel elkészíthető a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás. Napi Tippünkben most veled is megosztjuk a nagy titkot!

Ha létezik a világon tökéletes reggeli, akkor abból biztosan nem hiányozhat a mennyei tükörtojás. De mint köztudott, nem is olyan egyszerű folyós sárgájút készíteni, hiszen a legtöbbször kiszárad a tojás belseje. Most azonban rábukkantunk a megoldásra, amit veled is szerettünk volna megosztani

Íme a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás titka

A megoldás a tojás szétválasztásában rejlik

Ahelyett, hogy az egész tojást egyszerre tennéd a serpenyőbe, legközelebb próbáld meg előtte szétválasztani, ugyanis ez a módszer vezet majd a sűrűn folyós sárgájához.

Ha nekiállsz a sütésnek, akkor először a fehérjét tedd a felforrósodott olajra. Miután megszilárdult a fehérje, tedd a közepére a sárgáját. Olyan lesz mintha, mindig is ott lett volna. Locsold meg egy-két kanál olajjal, ezután pedig azonnal vedd ki a serpenyőből, ügyelve arra, hogy ne kerüljön felesleges olaj a tojásra. Íme elkészült a csábítóan ropogós szélű, de belül még mindig folyós tükörtojás!

Te próbáltad már ezt a trükköt?

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!