Ha így főzöd a tésztát, akkor sosem tapad majd össze

Az egyik legbosszantóbb dolog, ami történhet veled főzés közben, hogy összetapad az a fránya tészta. A megoldás szerencsére sokkal egyszerűbb, mint gondolnád... Napi Tippünk segítségével te is búcsút inthetsz ennek a problémának!

A tésztafőzés művészete sokkal több annál, minthogy egyszerűen beleöntsünk egy doboz szárított tésztát a vízbe, majd egy meghatározott idő után leszűrjük azt. Ha ugyanis nem figyelünk oda az apró részletekre, akkor kellemetlen meglepetések érhetnek minket. Többek között összetapadhat a tészta. Most erre a problémára hoztunk egy pofonegyszerű megoldást:

A keményítő miatt tapad össze a tészta

Folyamatosan forrjon a víz

A lényeg az, hogy a tésztát folyamatosan forrásban lévő vízben főzzük, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a tészta mozgásban legyen a fazékban, és ne tapadjon egymáshoz. De eleve miért ragad össze a tészta? A benne található keményítő miatt, amely azonnal felszabadul, amikor a tészta a vízbe kerül.

Fokhagymás "alfredo"

Az alfredo az egyik kedvenc tésztaszószunk, ez pedig akkor sincs másképpen, ha vegán verzióban készítjük el. A krémességet a puhára áztatott kesudió, míg a karakteres "sajtos" ízt a ...

Carbonara parmezánnal

Egyszerű tésztának tűnhet, de mégis az elkészítés kicsit nehéz. Másodperceken múlik, hogy a tojás milyen állagot vesz fel, mikor a hővel érintkezik. De az íze tuti jó lesz ...

Szintén tésztafőzési hibának számít, ha a tésztát nem forrásban lévő vízhez adjuk. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a tészta nem fog egyenletesen megfőni, valamint könnyebben ragadhat össze. És mi a teendő, akkor ha a forrásban lévő vizet kissé lehűti a száraz tészta? Adjunk hozzá forró vizet, vagy főzzük kisebb adagokban.

A tapadás ellen a gyakori kevergetés is hatásos tud lenni!

De ami a legfontosabb, hogy semmiképpen se öntsünk olajat a vízbe, hiszen bár ez megakadályozza az összetapadást, nem tesz jót a szósznak. Az olaj ugyanis csúszósabbá teszi a tésztát, vagyis a legvégén a szósz szinte „lecsúszik" róla. Ha a fenti pár egyszerű szabályt betartod, akkor mindig tökéletes fogást tudsz majd készíteni a tésztából!

Forrásunk volt.


Olvasd el további cikkeinket is:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...