Ha így főzöd a tésztát, akkor sosem tapad majd össze

Az egyik legbosszantóbb dolog, ami történhet veled főzés közben, hogy összetapad az a fránya tészta. A megoldás szerencsére sokkal egyszerűbb, mint gondolnád... Napi Tippünk segítségével te is búcsút inthetsz ennek a problémának!

A tésztafőzés művészete sokkal több annál, minthogy egyszerűen beleöntsünk egy doboz szárított tésztát a vízbe, majd egy meghatározott idő után leszűrjük azt. Ha ugyanis nem figyelünk oda az apró részletekre, akkor kellemetlen meglepetések érhetnek minket. Többek között összetapadhat a tészta. Most erre a problémára hoztunk egy pofonegyszerű megoldást:

A keményítő miatt tapad össze a tészta

Folyamatosan forrjon a víz

A lényeg az, hogy a tésztát folyamatosan forrásban lévő vízben főzzük, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a tészta mozgásban legyen a fazékban, és ne tapadjon egymáshoz. De eleve miért ragad össze a tészta? A benne található keményítő miatt, amely azonnal felszabadul, amikor a tészta a vízbe kerül.

Szintén tésztafőzési hibának számít, ha a tésztát nem forrásban lévő vízhez adjuk. Ebben az esetben előfordulhat, hogy a tészta nem fog egyenletesen megfőni, valamint könnyebben ragadhat össze. És mi a teendő, akkor ha a forrásban lévő vizet kissé lehűti a száraz tészta? Adjunk hozzá forró vizet, vagy főzzük kisebb adagokban.

A tapadás ellen a gyakori kevergetés is hatásos tud lenni!

De ami a legfontosabb, hogy semmiképpen se öntsünk olajat a vízbe, hiszen bár ez megakadályozza az összetapadást, nem tesz jót a szósznak. Az olaj ugyanis csúszósabbá teszi a tésztát, vagyis a legvégén a szósz szinte „lecsúszik" róla. Ha a fenti pár egyszerű szabályt betartod, akkor mindig tökéletes fogást tudsz majd készíteni a tésztából!

Forrásunk volt.


Olvasd el további cikkeinket is:

Címlapról ajánljuk

További cikkek