7 módszer, hogy télen is élvezhesd a nyári paradicsomot

Tedd el a nyári napfényt télre: Napi Tippünkben 7 praktikát hozunk, amivel a friss, lédús paradicsomot elteheted a hideg hónapokra.

Készülj fel a télre, és tedd el a friss, szezonális paradicsomot: dolgozd fel pürének, készíts belőle aszalványt vagy akár házi ketchupot. 7 ötletet hoztunk, miként tedd el a paradicsomot a hideg hónapokra!

7 módszer, hogy télen is élvezhesd a nyári paradicsomot

Néhány plusz tipp a paradicsom aszalásához:

  • Jó minőségű, érett paradicsomokat válassz, mert a végtermék ízét is befolyásolja, hogy miből indultál ki.
  • A paradicsom szárításához használj dehidratálót vagy alacsony hőfokon a sütőbe tedd őket. Minél alacsonyabb a hőmérséklet a szárítás során, annál jobb, ugyanis az alacsony hő segít megőrizni az illékony ízmolekulát.
  • A paradicsomokat szét kell teríteni, és sok helyet kell hagyni közöttük, hogy elősegítsd a gyors és egyenletes száradási folyamatot.
  • Győződj meg róla, hogy a paradicsom teljesen kiszáradt, és teljesen kihűlt, mielőtt elteszed, hogy megakadályozd a penészgombák kialakulását.

Forrásunk volt.


Még több későnyári konyhai ötlet vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek