7 módszer, hogy télen is élvezhesd a nyári paradicsomot

Tedd el a nyári napfényt télre: Napi Tippünkben 7 praktikát hozunk, amivel a friss, lédús paradicsomot elteheted a hideg hónapokra.

Készülj fel a télre, és tedd el a friss, szezonális paradicsomot: dolgozd fel pürének, készíts belőle aszalványt vagy akár házi ketchupot. 7 ötletet hoztunk, miként tedd el a paradicsomot a hideg hónapokra!

7 módszer, hogy télen is élvezhesd a nyári paradicsomot

Néhány plusz tipp a paradicsom aszalásához:

  • Jó minőségű, érett paradicsomokat válassz, mert a végtermék ízét is befolyásolja, hogy miből indultál ki.
  • A paradicsom szárításához használj dehidratálót vagy alacsony hőfokon a sütőbe tedd őket. Minél alacsonyabb a hőmérséklet a szárítás során, annál jobb, ugyanis az alacsony hő segít megőrizni az illékony ízmolekulát.
  • A paradicsomokat szét kell teríteni, és sok helyet kell hagyni közöttük, hogy elősegítsd a gyors és egyenletes száradási folyamatot.
  • Győződj meg róla, hogy a paradicsom teljesen kiszáradt, és teljesen kihűlt, mielőtt elteszed, hogy megakadályozd a penészgombák kialakulását.

Forrásunk volt.


Még több későnyári konyhai ötlet vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...