Hokkaido, kanadai, muskotályos: nem mindegy, melyikből főzöd a levest

Manapság, ha beköszönt az ősz, megtelik sütőtökkel minden zöldséges – ráadásul nem csak egyfélével. Már a kisebb kínálatú boltokban is legalább két-háromféle tök közül válogathatunk: de vajon melyik mire jó? Segít a Napi Tipp!

Ha eljön a sütőtökszezon, mindannyian sietünk a boltba, piacra, hogy beszerezzük az aromás, narancssárga zöldséget. Vásárlás közben persze azzal szembesülhetünk, hogy az „egyszerű” kanadai sütőtökön kívül ma már egy sor másik fajtát is hazavihetünk, ha kedvünk úgy tartja. Ezek pedig nem teljesen ugyanolyanok, érdemes őket elkülöníteni, megkülönböztetni a felhasználási cél szerint. Vegyük hát sorra a legnépszerűbb sütőtökfajtákat, és lássuk, melyik mire jó!

Nézd meg galériánkban a sütőtökfajtákat, a felhasználási tippekért kattints a képre!

Ezeket az ízes recepteket feltétlenül készítsd el:

Sütőtökös gnocchi kókusztejjel

Ősszel az egyik kedvenc alapanyagunk a sütőtök, amit sokféleképpen tudunk hasznosítani. Most egy sütőtök alakú gnocchi készült belőle, amiért egyszerűen odáig vagyunk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek és tanácsok várnak itt:

Legújabb receptek

Rakott spenótos palacsinta

Dupla spenóttal (a tésztába és a töltelékbe is kerül), rengeteg sajttal és még több besamelmártással csábít jóllakásra ez a rakott palacsinta. A friss zöld levelekből egyszerű, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!